Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Joaquin Phoenix: Πρωταγωνιστής της εβδομάδας 6-12-12



  της Ξένιας Κουσινιώρη

 Ο πρωταγωνιστής της ταινίας The Master Joaquin Phoenix ψηφίστηκε στο νούμερο 9 της 14ης ετήσιας λίστας Autograph Collector's του Hollywood με τους ηθοποιούς με τα χειρότερα αυτόγραφα. Η ένταση και το μεγάλο ζόρι της προετοιμασίας για την παράστασή του στην ταινία «I'M STILL HERE», στην οποία πρωταγωνιστούσε, υποδυόμενος τον εαυτό του το 2010, τον έκανε να θέλει να εγκαταλείψει την ταινία σε ένα βαθμό. Η ταινία- μιούζικαλ «I'M STILL HERE: THE LOST YEAR OF JOAQUIN PHOENIX» σε σκηνοθεσία Casey Affleck είναι ένα ντοκιμαντέρ με θέμα το ταξίδι του ηθοποιού από την υποκριτική στη μουσική hip-hop, που ακολούθησε την απόσυρσή του από την υποκριτική και έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2010. Έχασε την πρεμιέρα της ταινίας του με τίτλο «TWO LOVERS» στις Κάννες, καθώς μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με προβλήματα στο στομάχι. Διέψευσε τις φήμες ότι θα ακολουθήσει μια καριέρα στο τραγούδι όταν υποδύθηκε το μύθο της country Johnny Cash στη βιογραφική ταινία του σκηνοθέτη James Mangold με τίτλο «WALK THE LINE» το 2005. Φοβήθηκε ότι η ερμηνεία του ως Johnny Cash στην ταινία θα επικριθεί γιατί ένιωθε ότι ήταν ακατάλληλος για να υποδυθεί το μύθο της country. Μάλιστα για την ταινία αυτή ο ηθοποιός γύρισε μια ειδική σκηνή στη φυλακή Folsom State, ένα μέρος όπου ο Cash έδωσε μια πολυσυζητημένη και αμφιλεγόμενη συναυλία για τους φυλακισμένους στις 3 Ιανουαρίου του 2006.

Σε μια σκηνή στα γυρίσματα της ταινίας «WALK THE LINE» άρχισε να χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο γιατί η σκηνή του πυροδότησε αναμνήσεις του αδερφού του River Phoenix ο οποίος πέθανε με τραγικό τρόπο. Μάλιστα λέει ότι πάντα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο όταν πιστεύει ότι μια σκηνή δε γυρίστηκε σωστά. Αντικατέστησε τον Mark Ruffalo, ο οποίος αναγκάστηκε να φύγει από τα γυρίσματα της ταινίας «SIGNS» το 2002 εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. Ο ηθοποιός είναι γνωστός φιλόζωος και αποκάλυψε ότι το σκυλί στην ταινία «SIGNS», το οποίο αντιδρούσε με φόβο κάθε φορά που οι εξωγήινοι εμφανίζονταν, είχε εκπαιδευτεί να τρομάζει κάθε φορά που ακούει ένα σύνθημα. Η Martha Plimpton, η οποία υποδύθηκε τη μεγαλύτερη αδερφή του στην ταινία «PARENTHOOD» το 1989 είχε σχέση με τον αδερφό του River Phoenix στην πραγματικότητα εκείνη την περίοδο

Trivia

Στο "Late Show" του David Letterman το 2009
Τι δεν ξέρετε για τον Joaquin Phoenix; Μένει στη Νέα Υόρκη στην ίδια πολυκατοικία με τον κολλητό του και σύζυγο της αδερφής του Casey Affleck, την αδερφή του Summer Phoenix και τον διάσημο σκηνοθέτη Gus Van Sant. Η καταγωγή του είναι από τη Ρωσία, την Ισπανία και την Ουγγαρία. Λέει ότι γεννήθηκε με την ουλή στα χείλη του. Ο Joaquin άλλαξε το όνομά του σε Leaf όταν ήταν 4 χρονών γιατί όπως λέει ήθελε να έχει ένα πιο γήινο όνομα, όπως τα αδέρφια του River και Rain. Αργότερα όμως το άλλαξε πάλι στο δικό του όνομα. Επίσης, οι γονείς του άλλαξαν το επώνυμό τους σε Phoenix, το οποίο σημαίνει δύναμη, πριν αποκτήσουν τα 5 παιδιά τους σαν σημάδι για μια νέα αρχή. Μαζί με τον αδερφό του River Phoenix είναι τα πρώτα αδέρφια στην ιστορία που έχουν κερδίσει υποψηφιότητα για την ερμηνεία τους στα Oscars. Είναι πάρα πολύ καλός ζωγράφος. Πριν γίνει ηθοποιός ο Joaquin ήταν μοντέλο της εταιρείας Prada. Είναι πολύ καλός φίλος με τους ηθοποιούς Matt Damon και Vince Vaughn ενώ είναι και κολλητός φίλος με τον αδερφό του Ben Affleck, Casey Affleck, ο οποίος μάλιστα είναι και σύζυγος της αδερφής του και ηθοποιού Summer Phoenix. Ήταν φίλος με τον Heath Ledger. Λέει ότι το υποκοριστικό του είναι Kitten. Η Kate Winslet τον έχει αποκαλέσει τον καλύτερο ηθοποιό της γενιάς του. Συνήθως πηγαίνει με τη μητέρα του ή με κάποια από τις 3 αδερφές του στις τελετές απονομής βραβείων και στις πρεμιέρες ταινιών. Μάλιστα έχει πάει με τη μητέρα του στην πρεμιέρα της ταινίας «GLADIATOR» το 2000 αλλά και στην τελετή απονομής των Oscars το 2001. Είναι φανατικός οπαδός των Radiohead, Gangstarr και John Lennon. Έχει σκηνοθετήσει video clips για τα συγκροτήματα Ringside, She Wants Revenge, People in Planes, Arckid, Albert Hammond Jr. και Silversun Pickups. Ο κεντρικός τραγουδιστής του rock συγκροτήματος από τη Σουηδία The Hives Pelle Almqvist δήλωσε ότι θέλει να τον υποδυθεί ο Joaquin στη μεγάλη οθόνη. Έδωσε $220 στον φίλο του Ryan Phillippe όταν κέρδισε χρυσή σφαίρα στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού το 2006. Αυτό έγινε γιατί ήταν τόσο σίγουρος ότι δεν επρόκειτο να κερδίσει που συμφώνησε να βάλει στοίχημα με τον Ryan Phillippe. Είναι φανατικός χορτοφάγος και δεν φοράει ποτέ ρούχα φτιαγμένα από αληθινό δέρμα. Επίσης δεν τρώει αυγά ούτε πίνει γάλα. Είναι μέλος και αντιπρόσωπος της φιλοζωικής εταιρείας PETA και πρωταγωνίστησε και στο διαφημιστικό spot της εταιρείας με σκοπό να αντιμετωπιστεί η αγριότητα και το έγκλημα του εμπορίου του δέρματος των εξωτικών ζώων. Μάλιστα έχει αρνηθεί να φορέσει παπούτσια κατά την διάρκεια μιας φωτογράφησης για την Prada γιατί όπως είπε ήταν φτιαγμένα από αληθινό δέρμα. Έχει για κατοικίδια δύο γάτες.
Εμφανίστηκε σε ένα promo video του «Write Love on Her Arms», ενός μη κερδοσκοπικού κινήματος με στόχο του να δώσει ελπίδα και να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη, εθισμό και τάσεις αυτοτραυματισμού και αυτοκτονίας. Λέει ότι βλέπει Ισπανικές σαπουνόπερες για να βελτιώσει τις υποκριτικές του ικανότητες και μάλιστα μιλά άπταιστα ισπανικά. Του αρέσει η country και η rock μουσική. Στα τέλη του 2008 ανακοίνωσε απρόσμενα ότι θα αποσυρθεί από την υποκριτική για να ακολουθήσει μια καριέρα στη μουσική ως rapper και ότι η ταινία του «Two Lovers», η οποία έκανε τότε πρεμιέρα, θα είναι η τελευταία του. Μάλιστα είναι πολύ αφοσιωμένος στην καριέρα του στη rap μουσική σύμφωνα με τον κεντρικό τραγουδιστή των «Charlatans» Tim Burgess. Έκανε ο ίδιος τα φωνητικά στο soundtrack της ταινίας «WALK THE LINE». Ξυρισμένος και πιο μεταμελημένος από ποτέ, ο Joaquin Phoenix επέστρεψε στην εκπομπή «Late Show» με τον David Letterman για να απολογηθεί για την περίεργη εμφάνιση και συμπεριφορά του στην προηγούμενη παρουσία του στην εκπομπή το 2009 εξηγώντας ότι όλο αυτό δεν ήταν τίποτε άλλο από μια προσχεδιασμένη έκφραση τέχνης με σκοπό να μιλήσει για τη νέα τότε ταινία του με τίτλο «I'M STILL HERE». Ο Paul Dobransky, ειδικός σε θέματα σχέσεων, δήλωσε στις Los Angeles Times ότι ο Joaquin είναι πιθανώς σχιζοφρενής, αναφερόμενος στην γενικά κοινωνικά «ανάρμοστη» συμπεριφορά του, συμπεριλαμβανομένων της καριέρας του στη rap μουσική, της πυκνής και μακριάς γενειάδας του και της περίεργης εμφάνισής του στην εκπομπή «Late Show». Συγκεκριμένα ο ηθοποιός εμφανίστηκε αναμαλλιασμένος, φορώντας μαύρα γυαλιά ηλίου και ενώ ο Letterman προσπάθησε πολλές φορές να του πιάσει κουβέντα για να συζητήσουν, ο ηθοποιός ήταν πολύ απρόθυμος και μπερδεμένος και μιλούσε ψιθυριστά. Ήταν τόσο αγχωμένος με την προώθηση της ταινίας του «WALK THE LINE» στην εκπομπή «The Oprah Winfrey Show» που η Όπρα τον καλόπιανε για να βγει στο στούντιο. Το 2006 το αυτοκίνητό του βγήκε από την πορεία του και έπεσε σε ένα φαράγγι στο Hollywood Hills χτυπώντας πάνω σε ένα άλλο αυτοκίνητο όταν χάλασαν τα φρένα του. Ωστόσο, ο ηθοποιός δεν χτύπησε σοβαρά. Μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης το 2005 σε μια απόπειρα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του αλκοολισμού, για το οποίο μάχεται εδώ και πολλά χρόνια. Τέλος, λέει ότι αρνείται να βλέπει τις ταινίες του γιατί δεν του αρέσει καθόλου όπως φαίνεται στην κάμερα ενώ φήμες λένε ότι δεν διαβάζει ποτέ κριτικές και σχόλια από τον Τύπο για τον εαυτό του.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα


Με την Liv Tyler
Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Joaquin Phoenix έχει δηλώσει πολλές φορές αμετανόητος εργένης και λέει ότι του αρέσει πολύ ο τρόπος που ζει μόνος του τη ζωή του. Έχει πει σε συνέντευξή του ότι έχει μεγάλο πρόβλημα να βρει κοπέλα γιατί με όποια κοπέλα βγαίνει, αυτή έχει κάνει έρευνα γι’ αυτόν πριν και ξέρει τα πάντα και λέει ότι δεν του αρέσει καθόλου να βγαίνει για φαγητό ή ποτό με κάποια ωραία γυναίκα, η οποία ξέρει τα πάντα γι’ αυτόν από τα media και το internet. Το 2006 φήμες ήθελαν τον ηθοποιό να έχει σχέση με την Eva Mendes, μιας και οι δυο τους κυκλοφορούσαν πολύ μαζί και έδειχναν πολύ οικεία. Τέλος, ο Joaquin Phoenix είναι περισσότερο γνωστός για τη σχέση του με την ηθοποιό Liv Tyler, η οποία διήρκησε 3 χρόνια την δεκαετία του ’90.


Δείτε όλα τα gossip για τον Joaquin Phoenix στην εκπομπή CINELOVERS 90 εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου