Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ο Πρωταγωνιστής της Εβδομάδας: Edward Burns (Θέλω να τα μάθω όλα...)


της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Friends with Kids" Edward Burns το 2006 προτάθηκε για να κερδίσει υποψηφιότητα για Razzie Award στην κατηγορία χειρότερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «A SOUND OF THUNDER» το 2005, ωστόσο, δεν κατάφερε να κερδίσει την υποψηφιότητα. Κέρδισε ωστόσο, υποψηφιότητα καλύτερου ηθοποιού στα Screen Actors Guild Awards για την ερμηνεία του στην ταινία «SAVING PRIVATE RYAN» το 1999. Στη ρομαντική κωμωδία «SIDEWALKS OF NEW YORK» το 2001, η σχολική ζακέτα που φορούσε ο Tommy, ο χαρακτήρας που υποδύθηκε, στη σκηνή όπου η Μαρία, την οποία υποδύθηκε η Rosario Dawson, έρχεται να του ανακοινώσει ότι είναι έγκυος είναι από το σχολείο, στο οποίο ο ηθοποιός φοίτησε όταν ήταν μικρός. Επίσης, ο πίνακας που βρίσκεται στο γραφείο του σπιτιού του Tommy, απεικονίζει το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο ηθοποιός στο Long Island και το οποίο βλέπουμε στην ταινία «THE BROTHERS MCMULLEN» το 1995. Τέλος, οι σκηνές στην κρεβατοκάμαρα στην ταινία «THE BROTHERS MCMULLEN» γυρίστηκαν στην παιδική κρεβατοκάμαρα του ηθοποιού. Όταν ο σκηνοθέτης Steven Spielberg τον επέλεξε για να συμπρωταγωνιστήσει με τον Tom Hanks στο δράμα «SAVING PRIVATE RYAN» το 1998, ήταν η πρώτη φορά που ο Edward υποδύθηκε κάποιον ρόλο με άλλο σκηνοθέτη ή σενάριο που δεν είχε γράψει ο ίδιος. Πήρε το ρόλο του στην ταινία «LIFE OR SOMETHING LIKE IT» μόνο και μόνο επειδή ο Edward Norton έφυγε από τα γυρίσματα. Μια από τις ταινίες του είδαμε στις οθόνες μας το 2011. Ο λόγος για τη ρομαντική κωμωδία «Newlyweds», στην οποία ο ηθοποιός υπήρξε και σκηνοθέτης. Μάλιστα ο Edward προσκάλεσε τους θαυμαστές του μέσω Twitter να δημιουργήσουν πιθανές αφίσες για την ταινία. Η αφίσα του νικητή χρησιμοποιήθηκε στο Tribeca Film Festival ενώ ο νικητής κέρδισε εισιτήρια για να δει την ταινία στο Φεστιβάλ αλλά και ένα DVD της ταινίας, όταν κυκλοφόρησε.

Τι δεν ξέρετε για τον Edward Burns; Οι φίλοι του τον φωνάζουν Eddie. Στο αυτόγραφό του υπογράφει ως Edward J. Burns. O πατέρας του ήταν αστυνομικός. Είναι το μεσαίο παιδί της οικογένειας, έχει μια αδελφή μεγαλύτερη και έναν αδελφό μικρότερο. Ο Edward Burns μαζί με τον αδελφό του Brian Βurns είναι συνιδιοκτήτης της εταιρίας παραγωγής "Irish Twins". H πρώτη τους ταινία με την εταιρία ήταν το «The Brothers McMullen» το 1995. Μεγάλωσε σε ένα ιρλανδικό και καθολικό περιβάλλον. Η καταγωγή του είναι μισή Ιρλανδική και μισή Αμερικανική. Όταν ξεκίνησε στο χώρο, δούλευε στην πιο δημοφιλή ψυχαγωγική εκπομπή του κόσμου, το Entertainment Tonight, γνωστό και ως Ε.Τ. Το 1995, ενώ δούλευε στην εκπομπή, χρηματοδότησε, παρήγαγε και σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία, το «THE BROTHERS MCMULLEN» στον ελεύθερο χρόνο του. Όταν το ολοκλήρωσε έδωσε ένα αντίγραφο στον Robert Redford κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στην εκπομπή. Λίγες μέρες αργότερα παραιτήθηκε. Σημείο κατατεθέν του για τις ταινίες του είναι η αναφορά στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Τα αγαπημένα του αθλήματα είναι το μπάσκετ, το golf, το ψάρεμα και το baseball. Τέλος, το 2000 αγόρασε το loft του τελευταίου John F. Kennedy junior στο N. Moore Street του Manhattan για πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Edward Burns είχε σχέση με το μοντέλο, ηθοποιό και παραγωγό Heather Graham, με την οποία μάλιστα έχει την ίδια μέρα γενέθλια, στις 29 Ιανουαρίου. Έπειτα ο ηθοποιός έκανε σχέση με το μοντέλο Christy Turlington, την οποία και αρραβωνιάστηκε το 2001. Το Μάρτιο του 2002, το ζευγάρι διέλυσε τον αρραβώνα του αλλά 7 μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο, ανακοίνωσαν ότι είναι ξανά μαζί. Παντρεύτηκαν το 2003 και έχουν 2 παιδιά, την Grace, που γεννήθηκε την ίδια χρονιά και τον Finn που γεννήθηκε το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου