Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πρωταγωνιστής της εβδομάδας 28 Ιουνίου- 4 Ιουλίου (Rock of Ages): Alec Baldwin Θέλω να τα μάθω ΌΛΑ!


 της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Rock of ages - Ροκ για πάντα" Alec Baldwin ανήκει στο νούμερο 80 της λίστας του περιοδικού Empire με τους 100 πιο sexy stars στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο ηθοποιός ήταν να υποδυθεί ένα ρόλο στην ταινία «MEN IN BLACK III» αλλά έφυγε από τα γυρίσματα. Υποβλήθηκε σε διαδικασία μαυρίσματος για τις ανάγκες μιας σκηνής της ταινίας «IT'S COMPLICATED» στην οποία πρωταγωνίστησε αλλά ο ίδιος είπε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα καθώς το δέρμα του ήταν λίγο πορτοκαλί. Έγραψε το σενάριο στο επεισόδιο με τίτλο «Tabloid» της σειράς «Law & Order» το 1990, βασιζόμενος στις εμπειρίες του με τους ρεπόρτερ των tabloid. Ζήτησε από το κανάλι NBC να σπάσει το συμβόλαιό του μαζί του για τη σειρά «30 Rock» έτσι ώστε να μπορεί να αφιερώσει το χρόνο του στην οικογένειά του επειδή έχει αποξενωθεί. Ωστόσο, το NBC αρνήθηκε την επιθυμία του. Η πραγματική φωνή του Leonardo στην ταινία «CLERKS» το 2000 ήταν να ανήκει στον Alan Rickman αλλά αντικαταστάθηκε από αυτήν του Alec Baldwin με την ευγενική προσφορά του ABC. Λέει ότι κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «THE AVIATOR» το 2004, δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από το μέτωπο του συμπρωταγωνιστή του Leonardo DiCaprio, καθώς όταν ο ηθοποιός ανησυχεί πραγματικά για κάτι αλλοιώνει το μέτωπό του. Κέρδισε υποψηφιότητα για Oscar καλύτερου 2ου αντρικού ρόλου για την ταινία «THE COOLER» το 2004. Απέρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Jack Ryan στο δολοφονικό δράμα «PATRIOT GAMES» το 1992, τον οποίο τελικά υποδύθηκε ο Harrison Ford. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός υποδύθηκε το ρόλο του Jack Ryan στην ταινία «THE HUNT FOR RED OCTOBER» το 1990 αλλά ο Harrison Ford τον αντικατέστησε στον ίδιο ρόλο στην ταινία «PATRIOT GAMES» 2 χρόνια αργότερα αλλά και στις μελλοντικές ταινίες βασισμένες στα μυθιστορήματα του Tom Clancy. Φήμες λένε ότι ο λόγος ήταν ή η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του Baldwin κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «THE HUNT FOR RED OCTOBER» ή το υπερβολικά υψηλό ποσό των $4 εκατομμυρίων που ζήτησε για να παίξει στο «PATRIOT GAMES». Η επίσημη ωστόσο εκδοχή του ηθοποιού ήταν ότι αρνήθηκε λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μέρος της προετοιμασίας του για την ταινία «THE HUNT FOR RED OCTOBER» το 1990 ήταν να οδηγήσει ένα υποβρύχιο του Los Angeles στη New London Submarine Base στο Connecticut. Επίσης, πέρασε πάρα πολύ χρόνο στους προσομοιωτές πτήσεις του Fort Rucker της Alabama για να προετοιμαστεί για το ρόλο του στην δραματική ταινία «PEARL HARBOR» το 2001.

Προσεχώς ο Alec Baldwin θα υποδυθεί τον πατέρα του Mark Wahlberg στην κωμωδία του Sean Anders με τίτλο «THREE MISSISSIPPI» σε σενάριο του συγγραφέα του «30 Rock» Robert Carlock και του Scott Silveri με συμπρωταγωνιστές τους Will Ferrell και Adam Sandler. Η ταινία περιγράφει την ιστορία παιδιών από αντίπαλες πόλεις που διοργανώνουν ετήσιους αγώνες ποδοσφαίρου για να αναδείξουν την καλύτερη ομάδα και θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2013. Τέλος, κέρδισε το ρόλο του John στην κωμωδία του Woody Allen με τίτλο «To Rome with Love», η οποία γυρίστηκε στη Ρώμη και περιγράφει την ιστορία μερικών ανθρώπων στην Ιταλία, κάποιων Αμερικανών, κάποιων Ιταλών, κάποιων μεταναστών και κάποιων τουριστών και τις ερωτικές σχέσεις, τις δυσκολίες και τις περιπέτειες στις οποίες εμπλέκονται.

Trivia

Τι δεν ξέρετε για τον Alec Baldwin; Πρόσφατα άλλαξε ριζικά τις διατροφικές του συνήθειες και έχασε 30 κιλά όταν διαγνώστηκε ότι βρίσκεται ένα στάδιο πριν τον διαβήτη. Τον έδιωξαν από μια πτήση της American Airlines μετά από μια φιλονικία που είχε με ένα μέλος του πληρώματος καμπίνας. Σε ένα post του στο twitter ο Alec είπε ότι η αεροσυνοδός τον επίπληξε γιατί έπαιζε το παιχνίδι Words With Friends, κάτι σαν το Scrabble στο iPad του ενώ το αεροπλάνο τροχοδρομούσε για την απογείωση. Το 2011 δήλωσε ότι σχεδιάζει να πάει στο πανεπιστήμιο για να ενισχύσει την προσπάθειά του να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Λέει ότι θέλει να δουλέψει στην Αμερικανική κυβέρνηση γιατί ενδιαφέρεται βαθιά για τη μεσαία τάξη και πιστεύει ότι οι περισσότεροι πολιτικοί αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας. Το 2009 ίδρυσε την Alec Baldwin Scholarship, η οποία παρέχει χρηματοδότηση και υποτροφίες για να βοηθήσει άπορους μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να σπουδάσουν στο παλιό του σχολείο, το περίβλεπτο Tisch School of the Arts του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Πήρε συνέντευξη μάλιστα από το συνάδελφό του Al Pacino για το thesis paper που έδωσε στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Μερικά χρόνια μετά απ’ όταν ο καθηγητής του στην τελευταία τάξη του λυκείου έγραψε στην αναφορά του ότι ο Alec θα γίνει ή διάσημος ή ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο ηθοποιός αρίστευσε στις πολιτικές επιστήμες του George Washington University με μελλοντικά σχέδια να σπουδάσει νομική. Όταν φοιτούσε στο George Washington University, ο Alec είχε βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος του σχολείου αλλά έχασε για 2 ψήφους. Πριν γίνει ηθοποιός ο Alec δούλευε ως σερβιτόρος, οδηγός, πωλητής T-shirt και δάνειζε τη φωνή του σε διαφημίσεις για γυναικεία makeup. Το όνειρό του πάντα ήταν να γυρίσει στη Νέα Υόρκη και να δουλέψει στο θέατρο.

 Απογοητευμένος με την πολιτική και κινητοποιημένος από τη μεγάλη αγάπη του για το θέατρο, ο ηθοποιός μετακόμισε στο Manhattan μετά από 3 χρόνια σπουδών στο George Washington University, γράφτηκε στην δραματική σχολή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και σπούδασε υποκριτική υπό την καθοδήγηση του Lee Strasberg. Το Φεβρουάριο του 2011 κέρδισε το δικό του αστέρι στη Hollywood Walk of Fame. Έχει περιγράψει την πικρή διαμάχη του για την κόρη τους με την πρώην σύζυγό του Kim Basinger σαν καρκίνο. Τελικά αποφασίστηκε να μοιραστούν την κηδεμονία του παιδιού παρότι ο Alec μένει στη Νέα Υόρκη και η Kim στην Καλιφόρνια. Λέει ότι εξακολουθεί να είναι μεγάλος θαυμαστής της υποκριτικής ικανότητας της πρώην συζύγου του Kim Basinger παρά τον άσχημο χωρισμό τους. Μάλιστα ενώ διάβαζε τη λίστα ταινιών στους Los Angeles Times στο εστιατόριο Katana του Los Angeles ένας πελάτης του έπιασε κουβέντα και τον ρώτησε ποια ταινία του προτείνει. Ο ηθοποιός απάντησε αμέσως: «Εγώ θα πάω να δω σίγουρα το 8 MILE. Παίζει η πρώην γυναίκα μου. Είναι πραγματικά πολύ καλή ταινία». Πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όταν η 14χρονη τότε κόρη του Ireland κάλεσε τις πρώτες βοήθειες και απείλησε ότι θα καταπιεί ένα κουτί χάπια μετά από μια λογομαχία που είχε στο τηλέφωνο. Ωστόσο, βγήκε από το νοσοκομείο 1 ώρα αργότερα καθώς διαγνώστηκε ότι δεν είχε πάρει χάπια ούτε είχε πιει αλκοόλ τελικά. Αποκάλυψε ότι σκεφτόταν να αυτοκτονήσει μετά από ένα κακοπροαίρετο ηχογραφημένο μήνυμα που έλαβε και το οποίο το 2007 κυκλοφόρησε και δημόσια με μυστήριο τρόπο, το οποίο περιέγραφε την κόρη του ως αγενή, επιπόλαιη και μικρή σκύλα. Μάλιστα ζήτησε δημόσια συγγνώμη μέσω της εκπομπής «The View» του ABC από την κόρη του για το γεγονός αυτό, όπως επίσης και από το website του. Ο ηθοποιός δήλωσε ότι μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την τηλεοπτική σειρά «30 Rock» θα σταματήσει να παίζει σε ταινίες καθώς θεωρεί την καριέρα του στην υποκριτική μια ολοκληρωτική αποτυχία. Η Αμερικανίδα κωμική ηθοποιός, τραγουδίστρια, ακτιβίστρια και συγγραφέας Whoopi Goldberg θεωρεί εξωπραγματικό για τον Baldwin να χαρακτηρίζει την καριέρα του μια αποτυχία και μάλιστα τον πίεσε να ξανασκεφτεί την απόφασή του να εγκαταλείψει την υποκριτική. Λέει ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε πλαστική αισθητική επέμβαση γιατί δεν του αρέσουν καθόλου τα σημάδια που η ηλικία του έχει αρχίσει να αφήνει στην εικόνα του. Λέει ότι πραγματικά θα σκότωνε την ηθοποιό Renee Zellweger αν έπρεπε να γυρίσουν μια ερωτική σκηνή για κάποια ταινία γιατί είναι υπερβολικά αδύνατη. Έγινε χορτοφάγος σε ηλικία 11 ετών, μια συνήθεια που διατήρησε σχεδόν 20 χρόνια μέχρι που μια περίεργη εμπειρία που είχε σε μια ταινία του ξύπνησε τον πόθο για το κρέας. Συγκεκριμένα το έπαθε αυτό όταν παρακολούθησε την ταινία «LIFE IS BEAUTIFUL» στο Toronto.

Ο ηθοποιός είπε σε μια συνέντευξή του στην εκπομπή The Late Show με τον David Letterman ότι θα ήθελε πολύ να κάνει πολλά παιδιά και συμπλήρωσε ότι σκέφτεται να «παραγγείλει» μια νύφη από τις Φιλιππίνες γι’ αυτόν το σκοπό ή ακόμα και μια Ρωσίδα. Το αστείο του αυτό προκάλεσε αιχμηρή αντίδραση από τις Φιλιππίνες, με ένα γερουσιαστή να λέει ότι ο ηθοποιός θα αντιμετωπιστεί με βία σε περίπτωση που επισκεφτεί ποτέ την περιοχή. Παραδέχεται ότι ζηλεύει θετικά το συνάδερφό του ηθοποιό και νικητή ενός Oscar Tom Hanks, ισχυριζόμενος ότι τα έχει όλα. Συμπαρουσίασε με τον Robert Osborne την εκπομπή «The Essentials» της Turner Classic Movies' με τις ταινίες της εβδομάδας. Το 2007 διέκοψε τη συνεργασία του με τους εδώ και πολλά χρόνια μάνατζέρ του Matt DelPiano και Michael Rosenfeld. Λέει ότι ευαισθητοποιήθηκε πάρα πολύ με την ιστορία μιας 18χρονης στρατιώτη στον Αμερικανικό στρατό με όνομα Resha Kane, η οποία υπηρέτησε στο Ιράκ, που μάλιστα τη βοήθησε να πληρώσει μέρος των σπουδών της στο κολλέγιο που φοίτησε μετά το στρατό. Το 2004 παραδέχτηκε ότι πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Υποσχέθηκε να μετακομίσει στη Γαλλία αν ο George Bush γίνει πρωθυπουργός το 2000. Ένα μήνα πριν την τελετή της απονομής των βραβείων Oscar το 2004 έκανε πλάκα ότι εγγυημένα θα κερδίσει το βραβείο στην κατηγορία καλύτερου 2ου αντρικού ρόλου γιατί διεξήγαγε πολύ βαθιά έρευνα των αντιπάλων του. Η πρώην συνεργάτης του, Corrinne Mann, του έκανε μήνυση ισχυριζόμενη ότι ο ηθοποιός της χρωστάει $125,000 από τα κέρδη της τηλεταινίας «SECOND NATURE». Οι Alec Baldwin και Al Pacino ήταν σίγουροι ότι έκαναν το καλύτερό τους στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Sundance το 2003, όταν παρουσιάστηκαν στην τελετή φορώντας make-up. Φήμες λένε ότι ο Baldwin συγκάλεσε μια ομάδα από make-up artists της Mac για να αναζωογονήσουν το πρόσωπό του την εβδομάδα της διοργάνωσης. Απειλήθηκε με μήνυση από τον αμφιλεγόμενο αρθρογράφο του internet Matt Drudge όταν ο Baldwin τον κατηγόρησε ότι είναι gay κατά την διάρκεια μιας εμφάνισής του στην ραδιοφωνική εκπομπή του Howard Stern. Μεγάλος θαυμαστής του μυθιστοριογράφου James Lee Burke, έχει τα δικαιώματα πολλών βιβλίων του με πρωταγωνιστή το χαρακτήρα του, Dave Robiceaux. Ένα από αυτά είναι και το «HEAVEN'S PRISONERS», το οποίο κυκλοφόρησε το 1996. Τέλος, ο ηθοποιός μαζί με την πρώην γυναίκα του Kim Basinger είχαν στην κατοχή τους 11 σκυλιά, 7 γάτες και ένα λύκο.

Κρεβατομουρμούρα και άλλα...

Με την Kim Basinger
Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Alec Baldwin λέει ότι δεν εντυπωσιάζεται ποτέ από μικρότερες γυναίκες ούτε θα έβγαινε ποτέ μαζί τους καθώς πιστεύει ότι δεν έχει τίποτα να συζητήσει με κάποια που δεν έχει τις ίδιες εμπειρίες μ’ αυτόν. Ο ηθοποιός γνώρισε την Kim Basinger το 1990 όταν συμπρωταγωνίστησαν ως εραστές στην ταινία «The Marrying Man» και ξεκίνησαν να βγαίνουν.







Η κόρη του, Ireland
Παντρεύτηκαν το 1993 και 2 χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 1995, απέκτησαν την κόρη τους, Ireland. Στις 12 Ιανουαρίου του 2001 η Basinger υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, το οποίο οριστικοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2002.










Η Anna Rothschild (ξανθιά)
 Τον Οκτώβριο του 2003 ο ηθοποιός έκανε σχέση με τη Βρετανίδα διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, Anna Rothschild, την οποία γνώρισε λίγες βδομάδες νωρίτερα.







Με την αρραβωνιαστικιά του, Hilaria Thomas
Το 2011, ο ηθοποιός ξεκίνησε να βγαίνει με την Hilaria Thomas, εκπαιδεύτρια της yoga στη διάσημη σχολή Yoga Vida του Manhattan της Νέας Υόρκης. Τον Αύγουστο του 2011 μάλιστα ο Alec μετακόμισε από το Upper West Side στο SoHo για να μείνουν μαζί ενώ τον Απρίλιο του 2012 αρραβωνιάστηκαν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου