Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η πρωταγωνίστρια της εβδομάδας 31 Μαΐου- 6 Απριλίου: Rachel Weisz: Θέλω να τα μάθω όλα!!!


της Ξένιας Κουσινιώρη

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας "The Whistleblower" Rachel Weisz ανήκει στο νούμερο 48 της λίστας του περιοδικού Times του Los Angeles με τις 50 πιο όμορφες γυναίκες του κινηματογράφου για το 2011. Ψηφίστηκε ως η γυναίκα που οι περισσότεροι Άγγλοι θα ήθελαν να παντρευτούν σε μια ψηφοφορία που διοργάνωσε το περιοδικό Esquire ενώ ψηφίστηκε και στο νούμερο 1 της ψηφοφορίας με τις γυναίκες που οι περισσότερες λεσβίες θα ήθελαν να κάνουν σχέση και στην οποία ψήφισαν 4000 γυναίκες. Ψηφίστηκε ως η πιο στιλάτη ηθοποιός στα Elle Style Awards του 2006. Έχει ψηφιστεί ως μια από τις πιο όμορφες ηθοποιούς από το αγγλικό περιοδικό Hellο ενώ ανήκει και στο νούμερο 85 της λίστας του Askmen.com με τις πιο επιθυμητές γυναίκες του κόσμου. Τέλος, ψηφίστηκε από το περιοδικό Empire στο νούμερο 37 της λίστας με τους 100 πιο sexy stars στην ιστορία του κινηματογράφου. Η Rachel είναι πολύ καλή φίλη με τους ηθοποιούς Reif και Joseph Fiennes. Με τον Joseph Fiennes έχει δουλέψει στην ταινία «Enemy at the Gates» το 2001 ενώ με τον Reif Fiennes έχει δουλέψει 2 φορές στις ταινίες «SUNSHINE» το 1999 και «Ο Επίμονος Κηπουρός» το 2005. Λέει μάλιστα ότι στενοχωριέται που τα αφεντικά των απονομών βραβείων δεν δίνουν καμία υποψηφιότητα στον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία Ralph Fiennes, κυρίως όταν αυτή έχει κερδίσει τόσα πολλά βραβεία μέχρι σήμερα. Όταν κέρδισε το Oscar υποδυόμενη μια έγκυο γυναίκα στην ταινία «Ο Επίμονος Κηπουρός» ήταν όντως έγκυος στο πρώτο της παιδί. Λέει ότι επηρεάστηκε βαθιά από τις συνθήκες φτώχειας που είδε στην Κένυα όταν γύριζε την ταινία «Ο Επίμονος Κηπουρός».

 

Έκανε μαθήματα με το συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «THE BROTHERS BLOOM» Adrien Brody για να προετοιμαστεί για τον ρόλο της στην ταινία. Έμαθε να παίζει ακορντεόν για τις ανάγκες του ρόλου της στην ταινία «THE BROTHERS BLOOM» και λέει ότι το βρήκε πολύ ανόητο. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των ταινιών «THE MUMMY» το 1999 και «THE MUMMY RETURNS» το 2001, ανέπτυξε μια δυνατή φιλία με τους συμπρωταγωνιστές της John Hannah και Oded Fehr, με τους οποίους είναι ακόμα και σήμερα πολύ καλοί φίλοι. Το 2006 η Rachel Weisz απέρριψε την προσφορά να πρωταγωνιστήσει στον καθιερωμένο της ρόλο ως Έβελιν Κάρναχαν στο sequel της ταινίας που την έκανε γνωστή με τίτλο «Η Μούμια: Η Αυτοκρατορία του Δράκου» αρχικά λόγω διαφωνιών για το σενάριο. Ωστόσο, η ηθοποιός είπε σε συνέντευξή της ότι ο λόγος ήταν ότι δεν μπορούσε να ξοδέψει 5 μήνες στην Κίνα για τις ανάγκες των γυρισμάτων καθώς ο γιος της Henry δεν ήταν ακόμα ούτε 2 χρονών. Από την άλλη, ο σκηνοθέτης Rob Cohen ισχυρίστηκε ότι η Rachel απέρριψε το ρόλο γιατί τα αφεντικά της ταινίας είχαν κάνει το χαρακτήρα που υποδύεται πολύ μεγάλο ηλικιακά. Ωστόσο, η ίδια είπε αργότερα ότι ο λόγος που αρνήθηκε ήταν το φορτωμένο επαγγελματικό της πρόγραμμα. Έτσι το ρόλο υποδύθηκε η Μαρία Μπέλο. Της προσφέρθηκε ο ρόλος της Becky στην ταινία «CLERKS II» το 2006 αλλά αρνήθηκε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Έτσι το ρόλο υποδύθηκε η Rosario Dawson. Της προσφέρθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ταινία «Smart People» το 2008 αλλά τον απέρριψε πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Έτσι το ρόλο υποδύθηκε η Sarah Jessica Parker. Τέλος, νίκησε τη Nicole Kidman για το ρόλο της Georgie Jutland στην ταινία «DIRT MUSIC» το 2009.

 

Προσεχώς, η Rachel Weisz θα πρωταγωνιστήσει στο ρομαντικό δράμα του σκηνοθέτη Terrence Malick στο πλευρό των Ben Affleck, Olga Kurylenko, Javier Bardem και Rachel McAdams. Ο τίτλος της ταινίας δεν έχει ακόμα αποφασιστεί ενώ βρίσκεται στη φάση του post- production. Επίσης, θα τη δούμε και στο ρομαντικό ψυχολογικό δράμα του Fernando Meirelles με τίτλο «360», στο πλευρό των Jude Law και Anthony Hopkins. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ μέσα στο 2012. Τέλος, η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει σε ακόμα δύο ταινίες που βρίσκονται ωστόσο, στη φάση των γυρισμάτων. Η πρώτη είναι το θρίλερ δράσης με τίτλο «The Bourne Legacy» σε σκηνοθεσία Tony Gilroy, όπου θα πρωταγωνιστήσει δίπλα στους Jeremy Renner και Edward Norton. Η ταινία βασίζεται στα μυθιστορήματα του Robert Ludlum και επικεντρώνεται σε ένα νέο λειτουργικό τμήμα της CIA. Η τελευταία είναι η ταινία επιστημονικής φαντασίας της Walt Disney Pictures από το σκηνοθέτη Sam Raimi με τίτλο «Oz: The Great and Powerful», όπου θα υποδυθεί την Evanora στο πλευρό των Mila Kunis, James Franco και Michelle Williams. Την ταινία θα δούμε στις οθόνες μας το 2013.

 

Trivia

 

Τι δεν ξέρετε για την Rachel Weisz; Ξεκίνησε την καριέρα της στην υποκριτική στο Trinity Hall του Cambridge, όπου ήταν συνιδρύτρια μιας θεατρικής ομάδας με όνομα Cambridge Talking Tongues. Η ομάδα μάλιστα κέρδισε το βραβείο Student Drama από την εφημερίδα The Guardian για το αυτοσχεδιαστικό έργο Slight Possession κατά τη διάρκεια του Edinburgh Festival Fringe. Η Rachel γεννήθηκε στο Westminster του Λονδίνου και μεγάλωσε στο προάστιο Hampstead Garden. Λέει ότι ήταν πολύ κακή μαθήτρια μέχρι που ένας δάσκαλος της Αγγλικής Λογοτεχνίας την ενέπνευσε να διαβάσει στην ηλικία των 16 ετών. Η Rachel ξεκίνησε το modelling σε ηλικία 14 ετών. Το 1984 τράβηξε την προσοχή των media όταν απέρριψε την προσφορά να πρωταγωνιστήσει στο πολεμικό δράμα του σκηνοθέτη Bruce Beresford με τίτλο «King David» στο πλευρό του Richard Gere, καθώς οι γονείς της της το απαγόρεψαν. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η ηθοποιός έχει αποτελέσει εξώφυλλο σε πολλά περιοδικά, όπως το Vogue και το Esquire. Είναι η μούσα του σχεδιαστή μόδας Narciso Rodriguez. Μάλιστα, είναι πολύ καλή φίλη με τους σχεδιαστές μόδας Narciso Rodriguez και Donna Karan ενώ υπήρξε το πρόσωπο της L’Oreal παγκοσμίως για το 2010 και το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας της Burberry για το άρωμα «London». Ήταν επίσης, το πρόσωπο της Revlon για το 2005. Το 2011, η Rachel απέκτησε αμερικανική υπηκοότητα. Λέει ότι στο σχολείο ήταν πολύ άτακτη και απείθαρχη και μάλιστα την είχαν αποβάλλει από ένα σχολείο όταν έμενε στο Λονδίνο. Ήταν φεμινίστρια όταν σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο. To 2009, η Rachel εξέφρασε την άποψή της για το Botox στο περιοδικό Harper's Bazaar: «Θα έπρεπε να έχει απαγορευτεί για τους ηθοποιούς, καθώς τα στεροειδή είναι για τους αθλητές. Η βάση της υποκριτικής είναι η έκφραση. Γιατί να μην θέλεις να μπορείς να εκφράζεσαι;». Όταν τη ρώτησαν ποια είναι τα είδωλά της η ηθοποιός είπε οι Gena Rowlands, Katharine Hepburn, Jack Nicholson, Shirley MacLaine, Ingrid Bergman, Jimi Hendrix και Janis Joplin. Η αγαπημένη της ταινία είναι το αριστούργημα των Nicolas Roeg και Donald Cammell με τίτλο «PERFORMANCE» του 1970. Της αρέσει η heavy rock μουσική και κυρίως οι Led Zeppelin. Οδηγεί μια Jaguar. Περνάει το χρόνο της μεταξύ Νέας Υόρκης και Λονδίνου, όπου έχει ένα σπίτι στην ίδια οδό με το συνάδελφό της Βρετανό ηθοποιό και καλό της φίλο Jude Law. Λέει ότι δεν είναι τόσο διάσημη για να την ακολουθούν οι paparazzi στο Hollywood και ότι συχνά τη φωτογραφίζουν όσοι ψάχνουν τον Tom Cruise, ο οποίος μένει κοντά της.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα


Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, η Rachel Weisz έβγαινε με τον Αμερικανό σκηνοθέτη, παραγωγό και μετρ των ατμοσφαιρικών θρίλερ Darren Aronofsky το καλοκαίρι του 2001. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα παρασκήνια του Almeida Theatre του Λονδίνου, όπου η Rachel πρωταγωνιστούσε στο έργο «The Shape of Things». Την επόμενη χρονιά η ηθοποιός μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να μείνει μαζί με τον Aronofsky ενώ το 2005 αρραβωνιάστηκαν. Το ζευγάρι έμενε στο East Village του Manhattan. Ο γιος τους, Henry Chance, γεννήθηκε στις 31 Μαΐου του 2006 στη Νέα Υόρκη. Ο Darren Aronofsky ανακοίνωσε ότι δεν είχε πρόθεση να την παντρευτεί γιατί επιμένει ότι περιμένουν για κάτι special να συμβεί πριν βάλουν στεφάνι. Το Νοέμβριο του 2010, ωστόσο, η Rachel και ο Aronofsky ανακοίνωσαν ότι είναι σε διάσταση εδώ και πολλούς μήνες αλλά παραμένουν στενοί φίλοι και έχουν αποφασίσει να μεγαλώσουν μαζί το γιο τους στη Νέα Υόρκη. 


Το Δεκέμβριο του 2010 η Rachel έγινε το πραγματικό κορίτσι του τελευταίου James Bond, Daniel Craig. Οι δυο τους ήταν φίλοι πολλά χρόνια αλλά αποφάσισαν να εξομολογηθούν τον έρωτά τους ο ένας στον άλλο όταν συναντήθηκαν ξανά μετά από καιρό στα γυρίσματα της ταινίας «Dream House» το 2010, στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν. Ωστόσο, το κρατούσαν κρυφό αλλά υποκίνησαν τις φήμες ότι είναι ζευγάρι όταν ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε να γελούν και να κρατιούνται χέρι χέρι τα Χριστούγεννα του 2010 στο χωριό Somerset της Αγγλίας. Παντρεύτηκαν στις 22 Ιουνίου του 2011 σε μια ιδιωτική τελετή στη Νέα Υόρκη με 4 μόνο καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένων της 18χρονης κόρης του Daniel, Ella και του 4χρονου γιου της Rachel, Henry.

Ο Daniel Craig είπε ότι ήθελε να παντρευτεί την αγαπημένη του σε πολύ στενό κύκλο γιατί κανένας από τους δύο δεν ένιωθε την ανάγκη να μοιραστεί το γεγονός με ξένους. Τέλος, οι δυο τους λένε ότι ως παντρεμένοι είναι πάρα πολύ ευτυχισμένοι και εύχονται να κρατήσει για πάντα.

 

Δείτε όλα τα gossip για την Rachel Weisz και φωτογραφίες στην εκπομπή CINELOVERS επεισόδιο 78 εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου