Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Όλα τα gossip για τον πρωταγωνιστή της σειράς ταινιών "IRON MAN" και κινηματογραφικό Τόνι Στάρκ Robert Downey Jr.


Στο "IRON MAN" ως Τόνι Στάρκ
της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Iron Man" Robert Downey junior κυριολεκτικά ικέτεψε το σκηνοθέτη Jon Favreau να του δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «IRON MAN 2» το 2008. Μάλιστα οι παραγωγοί της ταινίας του έκαναν δώρο μια Bentley αξίας 200.000 δολαρίων εξαιτίας της επιτυχίας που είχε η ταινία. Ο Robert Downey Jr εμφανίστηκε ως Iron Man στην ταινία «The Incredible Hulk» το 2008 αλλά και στην ταινία «The Avengers» το 2012. Ο ηθοποιός ήταν υποψήφιος για Oscar καλύτερου β’ αντρικού ρόλου για την ταινία «Tropic Thunder» το 2009 ενώ κέρδισε υποψηφιότητα για Oscar και Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία «CHAPLIN» το 1992. Μάλιστα κράτησε πολλά από τα αυθεντικά vintage ρούχα που φορούσε στην ταινία μετά το τέλος των γυρισμάτων. Έπρεπε να κάνει πολύ γυμναστική για το ρόλο του στο “IRON MAN” αλλά και στο “SHERLOCK HOLMES” το 2009 ενώ λέει ότι δούλευε σκληρά πολλές ώρες την ημέρα και πολλά Σαββατοκύριακα για να βεβαιωθεί ότι θα αποδώσει σωστά το ρόλο του διάσημου ντετέκτιβ. Η συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία Rachel McAdams μάλιστα τον έχει αποκαλέσει σούπερ ήρωα για την ηθική και την ολοκληρωτική προσήλωσή του στην δουλειά. Γύρισε τις σκηνές του ρόλου του για την κωμωδία "Hail Caesar" το 1994 σε μόνο μία ημέρα. Παραδέχτηκε ότι είχε πάρει ναρκωτικά και γι’ αυτό είχε δυσκολία να γυρίσει τις σκηνές στην ταινία «HOME FOR THE HOLIDAYS» το 1995. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ρομαντικής κωμωδίας "Two Girls and a Guy" το 1997 ο ηθοποιός υποβαλλόταν καθημερινά σε τεστ για να εξετάζεται αν έχει πάρει ναρκωτικά. Υπέγραψε για να δανείσει τη φωνή του στον διάβολο στην τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων "God, the Devil and Bob" το 2000 αλλά λίγο καιρό αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Alan Cumming καθώς ο ίδιος μπήκε στη φυλακή. Έπαιξε στο videoclip του Elton John για το τραγούδι "I Want Love". Μάλιστα βγήκε από τη φυλακή για μία μόνο μέρα για να γυρίσει το videoclip.

Trivia

Στο '"Tropic Thunder"
Τι δεν ξέρετε για τον Robert Downey Jr.; Είναι γιος του παραγωγού Robert Downey. Οι γονείς του χώρισαν όταν ο ηθοποιός ήταν 11 ετών. Εξαιτίας της δουλειάς του πατέρα του ο ηθοποιός έχει πει ότι βρισκόταν συνέχεια στο δρόμο στην εφηβεία του καθώς μετακόμιζαν συχνά. Έτσι έχει μείνει στο Connecticut, την California, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι και το Woodstock. Ο Robert Downey Jr. όταν ήταν 10 χρονών ζούσε στο Λονδίνο και σπούδαζε κλασικό μπαλέτο. Παράτησε το λύκειο στα 17 για να γίνει ηθοποιός και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου δούλευε ως σερβιτόρος στο εστιατόριο Central Falls, πωλητής σε κατάστημα υποδημάτων, ζωγράφος και μοντέλο στο διάσημο club SoHo της Νέας Υόρκης για να βγάζει τα έξοδά του. Λέει ότι πολλές φορές έχει επιθετικά ξεσπάσματα όταν γυρίζει μια ταινία γιατί δίνει όλη του την ενέργεια στο χαρακτήρα. Λέει ότι ο Peter O'Toole είναι ο αγαπημένος του ηθοποιός. Του αρέσει να βλέπει τι γράφουν γι’ αυτόν στο Internet, ακόμα και αν τα σχόλια είναι αρνητικά.
Σε μια προσπάθειά του να αφήσει πίσω την παλιά του ζωή και να ξεκινήσει μια καινούρια μετά την ταινία "Chaplin" το 1991, έκαψε όλα τα ρούχα που φορούσε στην ταινία "Less Than Zero" το 1987 στην πίσω αυλή του σπιτιού του. Είναι ο πρώτος και ο μόνος ηθοποιός που έχει κερδίσει ποτέ Χρυσή Σφαίρα υποδυόμενος τον Sherlock Holmes. Είναι το πρώτο τακτικό μέλος του cast της εκπομπής "Saturday Night Live" που έχει κερδίσει ποτέ υποψηφιότητα για Oscar στην κατηγορία καλύτερου α’ αντρικού ρόλου. Οι Joan Cusack και Dan Aykroyd ήταν επίσης υποψήφιοι για Oscar λίγα χρόνια πριν τον Downey αλλά για δεύτερους ρόλους. Ήταν συγκάτοικος με τον Kiefer Sutherland στις αρχές της δεκαετίας του 80. Είναι καλός φίλος με το συμπρωταγωνιστή του στις ταινίες "Due Date" και "The Soloist" Jamie Foxx. Είναι πολύ καλός φίλος με τον Mel Gibson απ’ όταν συμπρωταγωνίστησαν στο «Air America» το 1990 και μάλιστα τον υποστήριξε πολύ όταν τον κατέκριναν για την ταινία «Τα Πάθη του Χριστού» που σκηνοθέτησε. Στις 14 Ιουνίου του 2010 ο Robert Downey Jr και η σύζυγός του Susan δημιούργησαν την δική τους εταιρεία παραγωγής με όνομα Team Downey ενώ το πρώτο project που ανέλαβαν ήταν το «Yucatan» του Steve McQueen.

Ο Robert Downey Jr. έχει απασχολήσει πολύ τα media εξαιτίας της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά. Λέει ότι εθίστηκε στα ναρκωτικά κατά λάθος. Κατάλαβε ότι είχε πρόβλημα μόνο όταν έπαιρνε ναρκωτικά για να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της γρίπης. Όταν ήταν μικρός κάπνιζε μαριχουάνα με τον πατέρα του Robert Downey. Κέρδισε τον πρώτο πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία «THE SINGING DETECTIVE» όταν ολοκλήρωσε την αποτοξίνωσή του και η ερμηνεία του ως ένας παγερός, μισογύνης μυθιστοριογράφος που πάσχει από μια εξουθενωτική ασθένεια του δέρματος ήταν εκπληκτική. «Μπορείς να θεραπευτείς από φαινομενικά απελπιστικές καταστάσεις αν έχεις αρκετή υποστήριξη. Νομίζω ότι είναι μέρος της ωριμότητας», λέει χαρακτηριστικά. Ο Robert Downey Jr έχει συλληφθεί 2 φορές για κατοχή κοκαΐνης ενώ έχει μείνει στη φυλακή του Los Angeles County Jail για 180 μέρες για βίαιη συμπεριφορά και ατυχήματα που έχει προκαλέσει όντας υπό την επήρεια ναρκωτικών. Μάλιστα την τελευταία φορά συνελήφθη σε ένα άγνωστο σπίτι να κοιμάται στο παιδικό κρεβάτι. Ωστόσο, ο ηθοποιός δηλώνει καθαρός από οποιαδήποτε ουσία από τον Ιούλιο του 2003.


Κρεβατομουρμούρα... και άλλα


Με τη Sara Jessica Parker
Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Robert Downey Jr έμενε μαζί με την πρωταγωνίστρια του “Sex and the City” Sarah Jessica Parker για 7 χρόνια κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και λέει ότι ο εθισμός του στα ναρκωτικά ήταν η αιτία χωρισμού τους.







Με το γιο του Indio
Ο Robert ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Deborah Falconer, με την οποία συμπρωταγωνιστούσε το 1992 στην ταινία του Robert Altman «SHORT CUTS» και την οποία παντρεύτηκε μετά από 42 μόνο μέρες γνωριμίας. Οι δυο τους έχουν ένα γιο, τον Indio Falconer Downey που γεννήθηκε το 1993. Ωστόσο, εξαιτίας των διαρκών εισόδων του Robert σε κέντρα αποτοξίνωσης αλλά και τα μεγάλα διαστήματα που περνούσε στη φυλακή οδήγησαν το ζευγάρι στο χωρισμό το 2004. Ο γιος τους Indio μένει με τη μητέρα του αλλά ο ηθοποιός τον επισκέπτεται συχνά.


Με τη σύζυγό του, Susan Downey
Τέλος, σήμερα ο Robert είναι παντρεμένος με την Susan Levin Downey, την οποία γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας «GOTHIKA» το 2003, όπου η Susan δούλευε στην παραγωγή. Μάλιστα είχε απορρίψει 2 φορές την πρόταση που της έκανε να είναι μαζί πριν πει τελικά το ναι. Τότε η Susan είχε δηλώσει ότι δεν πιστεύει ότι η σχέση τους θα κρατήσει και μετά τα γυρίσματα της ταινίας μιας και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτός είναι ηθοποιός. Εγώ έχω μια κανονική δουλειά». Ωστόσο, συνέχισαν να είναι μαζί και μετά τα γυρίσματα και μάλιστα ο ηθοποιός της έκανε πρόταση γάμου τη νύχτα πριν τα 30α της γενέθλια. Παντρεύτηκαν με μια εβραϊκή τελετή στη Νέα Υόρκη στις 27 Αυγούστου του 2005. Οι Sting και Billy Idol τραγούδησαν αποκλειστικά για τη Susan στη δεξίωση του γάμου του ζευγαριού.


Με το γιο του Exton Elias
Τέλος, ο γιος τους, Exton Elias Downey, γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 2012. Ο Robert Downey Jr. αποδίδει στη βοήθεια της γυναίκας του το γεγονός ότι κατάφερε να διακόψει μια για πάντα τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ ενώ έχει χτυπήσει και ένα τατουάζ στο μπράτσο του, το "Suzie Q" προς τιμήν της.





Δείτε όλα τα gossip για τον Robert Downey Jr., φωτογραφίες, videos και trailers από τις ταινίες του στην εκπομπή CINELOVERS 110  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου