Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Μάθετε τα πάντα για τον Batman Christian Bale: Πρωταγωνιστής της εβδομάδας 16-22 Αυγούστου


της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας The Dark Knight Rises - Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή και κινηματογραφικός Batman Christian Bale ανήκει στη λίστα του αντρικού περιοδικού «Esquire» με τους πιο καλοντυμένους άντρες του κόσμου. Ο ηθοποιός κέρδισε το ρόλο του αδερφού του πρωταγωνιστή στην ταινία «The Fighter» επειδή ο Brad Pitt και ο Matt Damon αρνήθηκαν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων την ίδια περίοδο ενώ ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην ταινία. Ο Christian εκνεύριζε φοβερά τους συμπρωταγωνιστές του στα γυρίσματα γιατί επέμενε συνέχεια να υποδύεται το χαρακτήρα της ταινίας και να αρνείται να είναι ο εαυτός του ακόμα και μετά το τέλος των γυρισμάτων. Μάλιστα οι θαυμαστές του δεν τον γνώριζαν με την αδυνατισμένη εικόνα που είχε καθώς προετοιμαζόταν για το ρόλο του εθισμένου στα ναρκωτικά μποξέρ Dickie EklundΑναγκάστηκε να φάει ζωντανά σκουλήκια για το ρόλο του ως Dieter Dengler, τον μόνο Αμερικανό φυλακισμένο πολέμου που δραπέτευσε ποτέ, στην ταινία «RESCUE DAWN». Προτάθηκε από τη Winona Ryder για τον πολυπόθητο ρόλο του Laurie στην ταινία «LITTLE WOMEN». Λέει ότι η εξαντλητική δίαιτα που έκανε για την ταινία «THE MACHINIST», κατά την οποία έτρωγε μόνο μια κονσέρβα τόνο και ένα μήλο την ημέρα τον έκανε να νιώθει πολύ καλύτερα. Μάλιστα έχασε το 1/3 του βάρους του για το ρόλο του στην ταινία το 2004. Ωστόσο, ήταν τόσο αποφασισμένος να παχύνει για να παίξει τον Batman στην ταινία «BATMAN BEGINS» μόλις 6 εβδομάδες μετά το «THE MACHINIST», που έτρωγε συνέχεια παγωτά και πίτσες. Με το «BATMAN BEGINS», ο Bale έγινε ο 7ος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Batman/ Bruce Wayne και ο μόνος μετά τον Adam West που είχε το ίδιο ακριβώς ύψος με τον ήρωα σύμφωνα με το κόμικς. Προτάθηκε από τη σκηνοθέτη και σεναριογράφο Mary Harron και τον συγγραφέα Bret Easton Ellis για να πρωταγωνιστήσει στο «AMERICAN PSYCHO» το 2000. Θεωρήθηκε από τα media ως ο πρώτος πρωταγωνιστής της ταινίας που έχασε το ρόλο από το Leonardo DiCaprio και μετά τον ξαναπήρε πίσω. Προσεχώς θα πρωταγωνιστήσει στο νέο project του σκηνοθέτη Terrence Malick. Τέλος, ο ηθοποιός δήλωσε ότι δεν θα υποδυθεί ξανά τον Batman μετά την ταινία «The Dark Knight Rises».

Trivia

Τι δεν ξέρετε για τον Christian Bale; Ο πρώτος του ρόλος στην μεγάλη οθόνη ήταν το 1983 σε ηλικία 9 ετών σε ένα βρετανικό διαφημιστικό των δημητριακών Pac-Man. Παραδέχεται ότι νιώθει πολύ άνετα στα γυρίσματα των ταινιών που συχνά τον παίρνει ο ύπνος. Έχει μια αφύσικη ευκολία να μαθαίνει προφορές. Μάλιστα δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την ίδια προφορά σε καμία ταινία του. Λέει ότι δεν θα παίξει ποτέ σε ρομαντική κομεντί γιατί δεν τις βρίσκει καθόλου αστείες. Προτιμά να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μένει σε ένα μικρό σπίτι στο Los Angeles. Μάλιστα είναι τόσο απρόθυμος να υιοθετήσει ένα πολυτελές lifestyle που απέρριψε την ευκαιρία να μείνει σε μια πολυτελή villa στο Wisconsin ενώ γύριζε την ταινία «PUBLIC ENEMIES». Ξέρει άψογα να ιππεύει και του αρέσει πολύ να διαβάζει. Μάλιστα βασίζει την επιτυχία που έχει ως ηθοποιός στα μοναδικά προσόντα του στην ιππασία. Τέλος, είναι μέλος σε πολλές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Greenpeace και η WWF.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Με τη σύζυγό του Sibi Blazic
Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Christian Bale στις 29 Ιανουαρίου του 2000 παντρεύτηκε το μοντέλο, make-up artist και προσωπική βοηθό της Winona Ryder, μέσω της οποίας μάλιστα και τη γνώρισε, Sibi Blazic και έχουν 1 κόρη, την Emmeline, η οποία γεννήθηκε το 2005 στη Santa Monica της California. Τέλος, από το 1992 ο ηθοποιός μένει μόνιμα στο Los Angeles.

Με την κόρη του Emmeline





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου