Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Hitchcock


Η πρώτη ταινία που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στις οθόνες μας είναι η βιογραφική ταινία «Hitchcock», από το σκηνοθέτη Sacha Gervasi, γνωστός από το σενάριο του «The Terminal», η οποία επικεντρώνεται στη σχέση του μεγάλου δημιουργού με τη γυναίκα του Άλμα, την οποία υποδύεται η βραβευμένη με Oscar Α’ Γυναικείου ρόλου για την ταινία «The Queen» Helen Mirren, και εκτυλίσσεται κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της θρυλικής ταινίας τρόμου «Ψυχώ». Η Scarlett Johansson θα υποδυθεί την Τζάνετ Λι, μία από τις ηθοποιούς που ενσάρκωσαν στην εντέλεια την κλασική χιτσκοκική πρωταγωνίστρια: ξανθιά, ψυχρή, πανέμορφη και διαταραγμένη, ενώ στο ρόλο που έκανε διάσημο τον Άντονι Πέρκινς, ο γνωστός από το «W.E» Τζέιμς Ντ’ Άρσι. Μετά από ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Πικάσο και ο Νίξον, το ιερό τέρας της υποκριτικής Anthony Hopkins ετοιμάζεται να ενσαρκώσει τον πιο σημαντικό, ίσως, σκηνοθέτη όλων των εποχών και αναμφισβήτητο maître του σασπένς. Το cast συμπληρώνουν η γνωστή από το «The Illusionist» Jessica Biel, η Toni Collette που γνωρίσαμε στην ταινία «Little Miss Sunshine» και ο Ralph Macchio, γνωστός από την ταινία «Karate Kid».
Τι δεν ξέρετε για την ταινία; Τα γυρίσματά της ολοκληρώθηκαν μέσα σε μόλις 36 ημέρες. Ο πρωταγωνιστής Anthony Hopkins και ο χαρακτήρας που υποδύεται, ο Alfred Hitchcock, είχαν γνωριστεί στην πραγματικότητα σε ένα εστιατόριο όταν ο Anthony Hopkins ήταν ακόμα άγνωστος ηθοποιός που ξεκινούσε την καριέρα του. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Hellen Mirren ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ταινία. Παρόλο που ο Alfred Hitchcock έχει προταθεί 5 φορές για Oscar κατά την διάρκεια της καριέρας του, δεν κατάφερε ποτέ να αποσπάσει το πολυπόθητο βραβείο!

Ο ηθοποιός Andrew Garfield και πρωταγωνιστής της ταινίας «The Amazing Spiderman» ήταν υποψήφιος για το ρόλο που υποδύεται ο James D' Arcy στην ταινία, ωστόσο δεν κατάφερε να παίξει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Το βιβλίο "Psycho" του Robert Bloch, στο οποίο βασίστηκε και η ομώνυμη ταινία, είναι εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία του Ed Gein. Ο Ed Gein αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για τον ήρωα της ταινίας "Η σιωπή των αμνών", τον οποίο υποδύθηκε ο Anthony Hopkins. Η ταινία "Psycho" είχε αποσπάσει 4 υποψηφιότητες για Oscar. Τα γυρίσματα του "Psycho" ξεκίνησαν στις 30 Νοεμβρίου του 1959 και ολοκληρώθηκαν την 1η Μαρτίου του 1960. Ο Walt Disney αρνήθηκε να επιτρέψει στον Alfred Hitchcock να πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Disneyland, όπως ήθελε, επειδή δεν του άρεσε καθόλου η ταινία "Psycho". Στην ταινία μάλιστα συμμετείχε και η κόρη του Alfred Hitchcock και της Alma Reville, Patricia Hitchcock. Ο Alfred Hitchcock αγόρασε μυστικά τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου "Psycho" για μόλις 9.000 δολάρια. Τέλος, το "Psycho" είναι η τελευταία ασπρόμαυρη ταινία που σκηνοθέτησε ο Alfred Hitchcock και η τελευταία του στην Paramount Pictures.

Δείτε το trailer της ταινίας και όλα τα gossip στην εκπομπή CINELOVERS 99  εδώ


Αυτήν την εβδομάδα δείτε επίσης:


The Expatriate - Ο Κυνηγημένος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου