Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Valentine's Day Αφιέρωμα: Οι αγαπημένες σκηνές φιλιού στον κινηματογράφο!


της Ξένιας Κουσινιώρη

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποτελούσε ανέκαθεν έμπνευση για τους σκηνοθέτες του Hollywood, οι οποίοι δημιουργούν μέχρι και σήμερα ρομαντικές ταινίες με θέμα την αγάπη και τον έρωτα που σε κάνουν να περιμένεις το φιλί των πρωταγωνιστών για να έρθει το happy end και να βάλεις τα κλάματα. Ωστόσο, η αγάπη δεν υπάρχει μόνο στις ρομαντικές ταινίες. Η αγάπη υπάρχει πάντα σε όλα τα είδη ταινιών γι’ αυτό και κάθε ταινία περικλείει μια σκηνή στην οποία οι πρωταγωνιστές θα δώσουν ένα φιλί. Είτε ο κόσμος καταστρέφεται, είτε εξωγήινοι επιτίθενται είτε ο δολοφόνος με το πριόνι καραδοκεί, ένα ζευγάρι θα φιληθεί πάση θυσία. Αυτές τις αγαπημένες μας σκηνές φιλιού των καλύτερων ρομαντικών και όχι μόνο ταινιών συγκεντρώσαμε για σας σήμερα και θα σας τις παρουσιάσουμε. Έτοιμοι να ζήσετε τον έρωτα;


Pretty Woman

Το πρώτο φιλί που μας άρεσε είναι αυτό που έδωσαν ο Richard Gere και η Julia Roberts ή αλλιώς ο Edward και η Vivian στη ρομαντική κωμωδία «Pretty Woman» το 1990. Ο Richard Gere ήταν ο πλούσιος και γοητευτικός άντρας και η Julia Roberts η πόρνη που συναντά στο δρόμο. Οι δυο τους καταλήγουν στο ξενοδοχείο όπου δίνουν και το πρώτο τους φιλί. Ο συνδυασμός του αγαπημένου παραμυθιού της Σταχτοπούτας και του μύθου του Πυγμαλίωνα μεταφέρεται στο σύγχρονο Los Angeles και στη μεγάλη οθόνη, με έναν εξαιρετικά πιασάρικο και εγκληματικά εύκολο τρόπο που σκλαβώνει μια για πάντα τις τρυφερές γυναικείες καρδιές και γιατί όχι και ορισμένες ανδρικές.


Titanic - Τιτανικός

Ο Leonardo DiCaprio και η Kate Winslet είναι ένα ζευγάρι που μας έκανε να κλάψουμε όταν τους πρωτοείδαμε στον «Τιτανικό» το 1997.  O Jack, ένας νεαρός τυχοδιώκτης που κερδίζει στα χαρτιά ένα εισιτήριο τρίτης θέσης και η Rose, μια πλούσια κοπέλα, επιβιβάζονται στον Τιτανικό. Οι ζωές τους διασταυρώνονται πάνω στο πλοίο κι ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται. Ένας έρωτας που θα τελειώσει άδοξα λίγες ώρες αργότερα μετά την τραγική πρόσκρουση του Τιτανικού στο παγόβουνο. Η σκηνή που το ζευγάρι φιλιέται σε ένα ιδιαίτερα ρομαντικό πλάνο πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου είναι πραγματικά από τις πιο εντυπωσιακές ρομαντικές σκηνές στον κινηματογράφο.


Bridget Jones's Diary - Το Ημερολόγιο της Bridget Jones's

Όλες οι γυναίκες κρατούν σκορ. Μόνο οι μεγάλες γυναίκες όμως τα κάνουν ημερολόγιο. Το ίδιο έκανε και η Bridget Jones και την πάτησε. Στην ταινία «Το Ημερολόγιο της Bridget Jones» το 2001 η Renee Zellweger έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο άντρες. Κι ενώ τελικά διαλέγει τον σωστό, κάνει το λάθος. Γράφει στο ημερολόγιό της πάνω στα νεύρα της ότι μισεί τον Mark Darcy, τον οποίο υποδύεται ο Colin Firth και όταν εκείνος πηγαίνει στο σπίτι της να της κάνει έκπληξη και να της εξομολογηθεί τον έρωτά του, το βλέπει και φεύγει. Μετά από λίγο έχουμε μία από τις πιο αστείες σκηνές φιλιού στον κινηματογράφο μιας και η Bridget τρέχει να προλάβει τον Mark μέσα στο χιόνι φορώντας μόνο τα εσώρουχά της. Όπως και να ‘χει όμως τα καταφέρνει!


Spiderman

Θυμάστε που το αντικοινωνικό κολεγιόπαιδο Peter Parker ήταν ερωτευμένο με την Jane Watson από παλιά αλλά αυτή δεν τον ήθελε; Μόλις λοιπόν ο Peter έγινε ο Spiderman δεν θα άφηνε με τίποτα την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έσωσε την Jane από τους κακούς, τη φίλησε ανάποδα με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο και κατάφερε να γίνει ο ήρωάς της, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο λόγος φυσικά για τον Tobey Maguire και την Kirsten Dunst στην ταινία «Spiderman» το 2002.


Love me if you Dare - Αγάπα με αν τολμάς

Ο Guillaume Canet και η Marion Cotillard είναι ένα κινηματογραφικό ζευγάρι που μας εντυπωσίασε στο ρομαντικό δράμα «Love Me if you Dare» το 2003. Ο Julien και η Sophie με την παιδική τους αφέλεια φτιάχνουν το δικό τους παιχνίδι που θα σημαδέψει τόσο τη φιλία όσο και την υπόλοιπη ζωή τους. Η μοίρα όμως δεν είναι παιχνίδι κι έτσι οι δυο τους θα ζήσουν έναν δυνατό έρωτα που θα τους σημαδέψει μέχρι να μεγαλώσουν. Η σκηνή που οι δυο τους φιλιούνται πάνω στο αυτοκίνητο είναι μία από τις πιο συγκινητικές σκηνές της ταινίας. Ακόμα περισσότερο όταν ξέρουμε ότι ο Guillaume Canet και η Marion Cotillard είναι ζευγάρι και στην πραγματική ζωή.


Pirates of The Carribean - Οι Πειρατές της Καραϊβικής

Ο Will και η Elizabeth είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της μεγάλης οθόνης που έχουν περάσει από 40 κύματα κυριολεκτικά και μεταφορικά για να καταφέρουν να είναι μαζί. Ο έρωτάς τους μας έχει κάνει να κλάψουμε όχι σε ένα, ούτε σε δύο αλλά σε τρία ολόκληρα sequel της περιπέτειας φαντασίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» που ξεκίνησε το 2003. Το καυτό φιλί του Orlando Bloom και της Keira Knightley πάνω στη μάχη αψηφώντας τον κίνδυνο είναι αναμφισβήτητα από τα πιο εντυπωσιακά και παθιασμένα φιλιά της μεγάλης οθόνης.


A Cinderella Story - Μια Σύγχρονη Σταχτοπούτα

Ο έρωτας χτυπάει κόκκινο στη ρομαντική κωμωδία «A Cinderella story» ή αλλιώς «Μια σύγχρονη σταχτοπούτα» που είδαμε στις οθόνες μας το 2004. Η ζωή της νεαρής Sam δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παραμυθένια, καθώς καθημερινά έχει να αντιμετωπίσει την κακιά μητριά της, τις θετές αδελφές της και τη σκληρή δουλειά στο εστιατόριο που εργάζεται. Μια μέρα θα γνωρίσει μέσω ίντερνετ έναν νεαρό, τον Austin, που κρατά όμως την ανωνυμία του και θα κανονίσουν να συναντηθούν στον αποκριάτικο χορό. Όταν η Sam ανακαλύψει ότι ο νεαρός που πρόκειται να συναντήσει είναι το πιο δημοφιλές αγόρι του πανεπιστημίου θα την πιάσει πανικός. Το φιλί που δίνουν τα δύο ανερχόμενα αστέρια του Hollywood, Chad Michael Murray και Hilary Duff στο γήπεδο του rugby με φόντο τη βροχή και πλήθος κόσμου να χειροκροτεί είναι ένα από τα πιο ρομαντικά φιλιά της μεγάλης οθόνης που αποδεικνύει πως μια φορά κι έναν καιρό μπορούν να συμβούν τα πάντα!


The Notebook - Το Ημερολόγιο

Η ταινία «The Notebook» το 2004 υπάρχει μέχρι και σήμερα σε όλες τις λίστες με τις καλύτερες ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών. Ο νεαρός εργάτης Noah και η πλούσια Allie στην εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ζουν έναν παθιασμένο έρωτα και μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης στον κινηματογράφο, η οποία σημαδεύει τη ζωή τους μέχρι τα βαθιά γεράματα. Το φιλί που έδωσαν στη βροχή ο Ryan Gosling και η Rachel McAdams θεωρείται από τα καλύτερα φιλιά της μεγάλης οθόνης. Το Entertainment Weekly είπε μάλιστα ότι η ταινία περικλείει την καλύτερη σκηνή φιλιού όλων των εποχών ενώ οι Los Angeles Times συμπεριέλαβαν τη σκηνή αυτή στη λίστα με τα 50 κλασικά φιλιά της μεγάλης οθόνης. Επίσης, το ζευγάρι κέρδισε το MTV Movie Award του καλύτερου φιλιού στην τελετή απονομής των βραβείων το 2005. Εμάς μας αρέσει περισσότερο επειδή ο Ryan και η Rachel την περίοδο εκείνη έγιναν ζευγάρι και στην πραγματική ζωή.


The Ugly Truth - Γυμνή Αλήθεια

Το 2009 η Abby και ο Mike μας εξέπληξαν όταν φιλήθηκαν στη μεγάλη οθόνη αποκαλύπτοντάς μας τη γυμνή αλήθεια. Ο λόγος για την κωμωδία «The Ugly Truth» όπου η Katherine Heigl είναι μια παρουσιάστρια ειδήσεων που περνάει απρόθυμα μια σειρά εξοργιστικών τεστ που της βάζει ο συνεργάτης της Gerard Butler στην προσπάθειά του να αποδείξει τις θεωρίες του για τις ανθρώπινες σχέσεις και να τη βοηθήσει να βρει την αγάπη. Τόσο το φιλί τους στο ασανσέρ όσο και το φιλί τους στο αερόστατο στο τέλος της ταινίας είναι από τα πιο εντυπωσιακά φιλιά της χρονιάς ενώ οι δυο τους ένα από τα πιο ταιριαστά ζευγάρια της μεγάλης οθόνης.



Dear John - Αγαπημένε μου John

Ο Τζον Τάιρι είναι ένας γοητευτικός στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων. Στην άδειά του, επισκέπτεται τον πατέρα του στη Νότια Καρολίνα. Η Σαβάνα Κέρτις, μια πανέμορφη ιδεαλίστρια φοιτήτρια, έχει γυρίσει σπίτι για τις διακοπές. Ο Τζον και η Σαβάνα προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους, αλλά όταν συναντηθούν τυχαία στην παραλία θα αισθανθούν αμέσως την αμοιβαία έλξη. Όταν ο Τζον θ’ αναγκαστεί να επιστρέψει στο μέτωπο και η Σαβάνα στο πανεπιστήμιο, υπόσχονται ότι θα γράφουν ο ένας στον άλλον. Μέσα από μια συνεχόμενη σειρά γραμμάτων, η αγάπη τους εξακολουθεί ν’ ανθίζει, όσο ξεδιπλώνεται μια βαθιά ρομαντική ερωτική ιστορία για τους πρώτους έρωτες και τις δεύτερες ευκαιρίες. Η σκηνή του φιλιού των Channing Tatum και Amanda Seyfried στη βροχή είναι από τις πιο συγκινητικές σκηνές σε μια από τις καλύτερες ρομαντικές ταινίες των τελευταίων χρόνων, το «Dear John», που είδαμε στις οθόνες μας το 2010.


Leters to Juliet - Γράμματα στην Ιουλιέτα

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα του William Shakespeare ξαναζωντάνεψαν στις οθόνες μας το 2010 με τα πρόσωπα των Christopher Egan και Amanda Seyfried στη ρομαντική κομεντί «Letters to Juliet». Η Sophie είναι μια νεαρή αμερικανίδα δημοσιογράφος που μαζί με τον αρραβωνιαστικό της βρίσκεται σε διακοπές στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Βερόνα, στην πόλη από την οποία κατάγεται η Ιουλιέτα, από το γνωστό έργο του Σαίξπηρ. Εκεί θα γίνει μέλος μιας εθελοντικής ομάδας που απαντά σε "επιστολές της Ιουλιέτας", οι οποίες ζητούν συμβουλές για τον έρωτα. Όταν πέσει στα χέρια της μια επιστολή του 1951, θα συμβουλεύσει την αποστολέα να ταξιδέψει στην Ιταλία για να βρει τη χαμένη της αγάπη. Μαζί μ’ αυτήν όμως θα έρθει και ο εγγονός της, ο Charlie, τον οποίο η Sophie θα ερωτευτεί. Κι ενώ το φιλί του Lorenzo και της Claire θα έπρεπε να μας συγκινήσει μετά από 59 ολόκληρα χρόνια, το φιλί της Sophie και του Charlie στο μπαλκόνι της Ιουλιέτας είναι αυτό που κλέβει τελικά την παράσταση.


Δείτε το αφιέρωμα στην Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όλες τις αγαπημένες σκηνές φιλιού στην επετειακή εκπομπή CINELOVERS 100  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου