Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Fast and Furious 6 - Οι Μαχητές των Δρόμων 6

Η πρώτη ταινία που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στις οθόνες είναι το πολυαναμενόμενο sequel της περιπέτειας «Fast and Furious» με τίτλο «Fast and Furious 6» ή «Οι Μαχητές των Δρόμων 6», όπως κυκλοφορεί στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Justin Lin. Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο, ο Ντομ, ο Μπράιαν κι η υπόλοιπη ομάδα τους βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτι τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Εν τω μεταξύ ο Χομπς καταζητεί μια οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης –μέχρι σήμερα- νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι, γι’ αυτό και ζητά τη βοήθεια του Ντομ και της ομάδας του προκειμένου να μεταβούν στο Λονδίνο και να την εξαρθρώσουν, με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους, προκειμένου να επιστρέψουν με πλήρη ασυλία στην κανονική τους ζωή…



Το 2001 λατρέψαμε την ταινία «The Fast & The Furious: Οι Μαχητές των Δρόμων», που έκανε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο την κουλτούρα των πειραγμένων ή άλλως «βελτιωμένων» αυτοκινήτων. Δύο χρόνια αργότερα, ακολούθησε η δεύτερη ταινία, ενώ το 2006 είδαμε την τρίτη, με τίτλο «The Fast & The Furious: Tokyo Drift». Το 2009 η τέταρτη ταινία έσπασε κάθε ρεκόρ εισπράξεων κι επέβαλε ακόμα περισσότερα σπιναρίσματα στους δρόμους. Η πέμπτη ταινία του franchise, «Fast & Furious 5: Ληστεία στο Ρίο» χτύπησε κόκκινο στα ταμεία παγκοσμίως και επιβεβαίωσε πως πρόκειται για μια blockbuster περιπέτεια που μπορεί να γίνει ακόμα πιο συναρπαστική. Πώς; Η απάντηση βρίσκεται στην έκτη ταινία της σειράς, όπου όλη η ομάδα επανέρχεται, περισσότερο έτοιμη από ποτέ, για την πιο αδρεναλινική περιπέτεια της σειράς.
Μπορεί στην πρώτη ταινία οι δύο πρωταγωνιστές να είχαν πάρει χωριστούς δρόμους, με τον Βιν Ντίζελ να δραπετεύει στο Μεξικό και τον Paul Walker ν’ αναβαθμίζεται σε πράκτορα του FBI στο Μαϊάμι, οι fans του είδους όμως απόλαυσαν άλλες δύο απίστευτες περιπέτειες ενδιάμεσα –με κάποια cameo των δύο πρωταγωνιστών που απλά προετοίμαζαν την επιστροφή τους πίσω από το τιμόνι. Έτσι, το ενδιαφέρον τους έμεινε αμείωτο όλα αυτά τα χρόνια και ενδυναμώθηκε ακόμα περισσότερο με την τέταρτη ταινία της σειράς, ενώ στην πέμπτη ταινία το αχτύπητο δίδυμο με το δικό του ιδιότυπο κανόνα ηθικής που έχει ως κορωνίδα τους οικογενειακούς δεσμούς, επέστρεψε με μια ληστεία που ανάγκασε τους δύο πρωταγωνιστές να πάρουν για άλλη μια φορά χωριστούς δρόμους, εκτοξεύοντας την ταινία στην κορυφή του box office της Universal. Εκρηκτικές σκηνές δράσης, απίστευτες ταχύτητες, ξέφρενες σκηνές καταδίωξης, τοπία που κόβουν την ανάσα, χιούμορ, συναίσθημα και πανέμορφες γυναίκες δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις ώστε η αδρεναλίνη να χτυπάει, κάθε φορά, κόκκινο! Οι κόντρες δεν είναι πια ένα μετεφηβικό παιχνίδι, το ρίσκο είναι οριακό και για έπαθλο έχει οριστεί το πολυτιμότερο αγαθό: η απόλυτη ελευθερία και η επανένωση της οικογένειας…

Αλλά ας θυμηθούμε πώς ξεκίνησαν όλα… Την πρώτη φορά ήρθαμε σε επαφή με τους παράνομους αγώνες ταχύτητας στο νυχτερινό Λος Άντζελες με τους Ντόμινικ Τορέτο και τον αστυνομικό Μπράιαν Ο’Κόνερ να πρωτοστατούν στις κούρσες. Δυο χρόνια αργότερα, μπήκαμε, με οδηγό μας τον Μπράιαν, στον υπόκοσμο του Μαϊάμι και διαπιστώσαμε ότι ακόμα και το πιο σοφά οργανωμένο έγκλημα μπορεί να διαλευκανθεί, αν έχεις το πόδι μονίμως στο γκάζι… Στην τρίτη ταινία μεταφερθήκαμε από την Αμερική σε ακόμα πιο επικίνδυνους δρόμους της πρωτεύουσας των αγώνων drift και της Ιαπωνίας, στο Τόκυο. Στην τέταρτη, περιπλανηθήκαμε στις μεξικανικές ερήμους με ακόμα πιο… ζόρικες διαθέσεις: τέρμα τα γκάζια, τα λάστιχα φλέγονται, οι μηχανές μουγκρίζουν, τα πειραγμένα αμάξια ίπτανται, οι νόμοι της βαρύτητας αγνοούνται και τα πάντα σε αυτό το μεταμοντέρνο γουέστερν έχουν ως στόχο την απονομή δικαιοσύνης. Και στο τελευταίο πλάνο: ο Μπράιαν κάνει την απόλυτη θυσία κι απελευθερώνει τον Ντομ, γράφοντας τον πρόλογο για την πέμπτη ταινία όπου, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, το δίδυμο τα έβαλε με τον υπόκοσμο που ήθελε και τους δύο νεκρούς, αλλά και με έναν σκληρό ομοσπονδιακό πράκτορα που έκανε τα αδύνατα δυνατά να τους συλλάβει…. αναγκάζοντάς τους, τελικά, να διασκορπιστούν ανά την υφήλιο.

Και σ’ αυτό το sequel το πρωταγωνιστικό cast συμπληρώνουν οι γνώριμοί μας από το παρελθόν του franchise αλλά και new entries, ενώ χαρακτηριστική είναι και η “underground” σκηνή με τα πανέμορφα κορίτσια που λικνίζονται αισθησιακά υπό τους ήχους μουσικής ανάμεσα σε πολυτελή αμάξια που ετοιμάζονται για δυνατές κόντρες. Συγκεκριμένα ξαναβρίσκουμε πέραν των Βιν Ντίζελ και Paul Walker τους: Ντουέιν Τζόνσον, Τζορντάνα Μπρούστερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κρις «Λούντακρις» Μπρίτζες, Τάιριζ Γκίμπσον, Σουνγκ Κανγκ, Ματ Σουλτς, Γκαλ Γκαντότ και Έλσα Πατάκι ενώ γνωρίζουμε για πρώτη φορά τους Λιούκ Έβανς, στο ρόλο του «κακού» Όουεν Σο και Τζίνα Καράνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το cast υποβλήθηκε σε εντατική προπόνηση για να φτάσει στα απαιτούμενα επίπεδα φυσικής κατάστασης και αντοχών που προϋποθέτει μια ταινία με Μαχητές των Δρόμων! Τέλος, τα γυρίσματα της ταινίας έλαβαν χώρα σε Λονδίνο, Γλασκόβη, Λίβερπουλ, Κανάριoυς Νήσους - Τενερίφη και Λος Άντζελες ενώ τη μουσική υπογράφει ο Λούκας Βιντάλ. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν εδώ!

Δείτε το trailer της ταινίας και όλα τα gossip στην εκπομπή CINELOVERS 115  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου