Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Όλα τα gossip για τον πρωταγωνιστή της ταινίας "The Great Gatsby" Leonardo DiCaprio!


της Ξένιας Κουσινιώρη

Είναι όμορφος, είναι ταλαντούχος, είναι sexy, ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσός και αν και οι γυναίκες τον αγαπούν, οι άντρες έχουν πολλούς λόγους να τον μισούν θανάσιμα, μερικοί από τους οποίους είναι η Gisele, η Bar, η Emma, η Blake και πολλές άλλες top models πρώην του. Ο λόγος φυσικά για τον περιζήτητο εργένη Leonardo DiCaprio, ο οποίος αυτήν την εβδομάδα υποδύεται τον υπέροχο Mr. Gatsby και είναι πραγματικά πιο υπέροχος από ποτέ! Ποιος είναι όμως ο Leo;


Στην πρεμιέρα της ταινίας "The Great Gatsby"
Ο πρωταγωνιστής της ταινίας The Great Gatsby Leonardo DiCaprio ανήκει στο νούμερο 15 της λίστας του περιοδικού FORBES με τους 20 πιο δυναμικούς celebrities για το 2011 και στο νούμερο 36 της λίστας του περιοδικού Empire με τους 100 πιο sexy stars του κινηματογράφου. Ανήκει στη λίστα του περιοδικού People με τους 50 πιο όμορφους ανθρώπους του κόσμου και στο νούμερο 5 της λίστας του Vanity Fair με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Hollywood για το 2010 με τα έσοδά του να υπολογίζονται στα $62 εκατομμύρια. Επίσης, ανήκει στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τους ηθοποιούς των οποίων οι ταινίες απέφεραν τα μεγαλύτερα κέρδη για το 2010 καθώς η ταινία επιστημονικής φαντασίας «INCEPTION» στην οποία πρωταγωνίστησε, ήταν η τρίτη πιο εμπορικά επιτυχημένη ταινία στα box office με τζίρο $825 εκατομμύρια ενώ το θρίλερ «SHUTTER ISLAND» στο οποίο πρωταγωνίστησε με τους Mark Ruffalo και Ben Kingsley έκανε τζίρο $295 εκατομμύρια παγκοσμίως. Ο ηθοποιός λέει ότι του ζητήθηκε να χάσει αρκετά κιλά για μια σκηνή στο τέλος των γυρισμάτων της ταινίας «INCEPTION» ενώ λέει ότι αρχικά δεν κατάλαβε καθόλου και μπερδεύτηκε με το σενάριο της ταινίας.

Σκηνή από το "Quick and the Dead"
Ο Leonardo DiCaprio σε ηλικία 5 ετών ήταν σε ένα εκπαιδευτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα με όνομα «Romper Room», από το οποίο σχεδόν τον έδιωξαν για απρεπή συμπεριφορά. Σύμφωνα με τον Russell Crowe, ο Leonardo συχνά παραπονιόταν ότι ήταν παρθένος όταν γύριζαν την ταινία «QUICK AND THE DEAD» το 1995 στην οποία ήταν μόλις 17 χρονών. Η Sharon Stone επίσης ήθελε τόσο πολύ να παίξει ο ηθοποιός στην ταινία που πλήρωσε η ίδια το μισθό του. Έχει πει ότι ο ρόλος του ως Arnie στην ταινία «WHAT'S EATING GILBERT GRAPE» το 1993 ήταν ο πιο αστείος της ζωής του. Εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά «Parenthood» το 1990, σε έναν ρόλο που αρχικά υποδύθηκε ο Joaquin Phoenix. Μαζί με τη συμπρωταγωνίστριά του Kate Winslet και το σκηνοθέτη της ταινίας «Τιτανικός» James Cameron, ο Leonardo DiCaprio προσέφερε $30,000 σε έναν έρανο για την 98χρονη  Millvina Dean, την τελευταία επιζήσασα της τραγωδίας του Τιτανικού, έτσι ώστε να καταφέρει να μείνει σε ένα γηροκομείο της Αγγλίας. Εμπνεύστηκε την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για την υπερθέρμανση του πλανήτη με τίτλο «THE 11TH HOUR» από τις προσπάθειες του Al Gore σχετικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα όταν ήταν αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Εθνών στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Λέει ότι η προετοιμασία του για την ταινία δράσης «BODY OF LIES» του Ridley Scott το 2008 του απορρόφησε όλη την ενέργεια και τον έκανε να αρρωστήσει. Υιοθέτησε ένα μικρό κορίτσι που συνάντησε όταν γύριζε το θρίλερ «Ματωμένο Διαμάντι» στη Νότια Αφρική το 2006. Το κοριτσάκι δε μένει μαζί του αλλά ο ηθοποιός πληρώνει τα έξοδά της και της τηλεφωνεί συχνά για να μαθαίνει αν είναι καλά. Χτύπησε το πόδι του κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Ματωμένο Διαμάντι» στη Μοζαμβίκη της Αφρικής, στην οποία πρωταγωνίστησε με την Jennifer Connelly. Μαζί με τον Jude Law έπρεπε να φοράνε ενισχυτικούς κορσέδες για να υποδυθούν τους ρόλους τους στην ταινία «THE AVIATOR» το 2004. Σε μια συνέντευξή του στην Katie Couric το 2004 είπε ότι κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «THE AVIATOR» ξεπέρασε το πρόβλημα της ψυχαναγκαστικής διαταραχής από την οποία υπέφερε απ’ όταν ήταν μικρός. Λέει ότι δεν τον ενοχλούν οι γυμνές σκηνές στην οθόνη παρότι πέρασε πολλές μέρες γυμνός γυρίζοντας την ταινία «THE AVIATOR». «Δε μ’ απασχολεί τόσο πολύ το γυμνό. Υπήρχαν και άλλοι συντελεστές που κυκλοφορούσαν γυμνοί στην ταινία αλλά δεν τους είδατε. Εγώ ήμουν γυμνός για 2 ολόκληρες μέρες στα γυρίσματα», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Leonardo και ο Jason Robards κέρδισαν υποψηφιότητες για Oscar για την ερμηνεία τους ως Howard Hughes. Συγκεκριμένα, ο Robards υποδύθηκε τον Hughes στην ταινία «MELVIN AND HOWARD» το 1980 ενώ ο Leonardo τον υποδύθηκε στην ταινία «THE AVIATOR» το 2004. Απέρριψε το ρόλο του Robin στο «BATMAN FOREVER» το 1995. Του προσφέρθηκε ο ρόλος του πορνοστάρ Dirk Diggler στην ταινία «BOOGIE NIGHTS» το 1997 αλλά τον απέρριψε καθώς την ίδια περίοδο επέλεξε να πρωταγωνιστήσει στον «Τιτανικό». Έτσι το ρόλο του Dirk Diggler υποδύθηκε ο Mark Wahlberg. Στα γυρίσματα της ταινίας «Τιτανικός» το ιγκουάνα που είχε για κατοικίδιο, το πάτησε κατά λάθος ένα φορτηγό αλλά σώθηκε. Ήταν υποψήφιος για το ρόλο του James Dean στην ταινία- αφιέρωμα στον ηθοποιό αλλά απέρριψε το ρόλο με την δικαιολογία ότι δεν ένιωθε αρκετά έμπειρος για να παίξει. Ήταν η αρχική επιλογή για το ρόλο του Patrick Bateman στην δραματική ταινία «AMERICAN PSYCHO» το 2000, τον οποίο τελικά υποδύθηκε ο Christian Bale. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του θρίλερ «Η Παραλία» το 2000 στην ακτή της Ταϋλάνδης, ο Leonardo και άλλοι συντελεστές έπεσαν από μια βάρκα που μετέφερε την κάμερα εξαιτίας των δυνατών ανέμων και των κυμάτων. Ευτυχώς όμως, δεν τραυματίστηκε κανείς. Ήταν αρχικά υποψήφιος για το ρόλο του Alan Jensen στο κωμικό δράμα «HARVARD MAN» το 2001, αλλά το χαμηλό budget της ταινίας δεν επαρκούσε για να πληρώσει το μισθό του κι έτσι το ρόλο υποδύθηκε ο Adrian Grenier. Ήταν υποψήφιος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Peter Parker/Spider-Man στην ταινία «SPIDER-MAN» το 2002, τον οποίο τελικά υποδύθηκε ο συμπρωταγωνιστής του στο «The Great Gatsby» Tobey Maguire. Ο River Phoenix ήταν να υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Daniel Malloy στο θρίλερ του Neil Jordan «Interview with the Vampire» το 1994 αλλά πέθανε πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Έτσι η παραγωγή στράφηκε στον Leonardo DiCaprio για το ρόλο, τον οποίο τελικά υποδύθηκε ο Christian Slater.
Ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Anakin Skywalker στην ταινία «STAR WARS: EPISODE II - ATTACK OF THE CLONES» το 2002 αλλά προς μεγάλη ανακούφιση των οπαδών του «Star Wars», ο ρόλος πήγε στον Hayden Christensen, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Leonardo. Απέρριψε το ρόλο του Michael Pitt στην ταινία «THE DREAMERS» το 2003 γιατί ένιωθε πολύ μεγάλος για να υποδυθεί έναν μαθητή 12 χρονών. Στην ταινία «GANGS OF NEW YORK» το 2002, ο Leonardo DiCaprio και ο συμπρωταγωνιστής του Daniel Day-Lewis πήραν περισσότερο σοβαρά τις σκηνές πάλης μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο Leonardo να σπάσει τη μύτη του Day-Lewis. Η συμπρωταγωνίστριά τους Eva Henger είπε: «Ο Daniel συνέχιζε να παίζει στη σκηνή παρά τον πόνο και το αίμα. Στο τέλος, ήταν χαρούμενος που η σκηνή βγήκε άψογη». Ήταν υποψήφιος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μοιραία ταινία του Baz Luhrmann με τίτλο «Alexander The Great», ένας ρόλος ο οποίος υποστηρίζει ότι αν τον έπαιζε θα ήταν το όνειρό του. Είχε εκδηλώσει την επιθυμία να υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Edward Wilson στο θρίλερ του Robert De Niro «THE GOOD SHEPHERD» το 2006, επιθυμία που έγινε δεκτή από την παραγωγή. Ωστόσο επειδή τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινούσαν στις αρχές του 2005 και ο ηθοποιός είχε παράλληλα την ταινία «The Departed», ο ρόλος πήγε στον Matt Damon. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «THE DEPARTED» κοντά σε ένα στριπτιτζάδικο, μια ομάδα ενθουσιασμένων στριπτιζέζ τον κυνήγησε και τον έριξε κάτω.

Σκηνή από την ταινία "J. Edgar"
Ο ηθοποιός πρόσφατα πρωταγωνίστησε ως ο κεντρικός κακός Calvin Candie στο πλευρό των Jamie Foxx και Kerry Washington στο γουέστερν του σκηνοθέτη Quentin Tarantino με τίτλο «DJANGO UNCHAINED», που είδαμε στις οθόνες μας τα Χριστούγεννα του 2012. Τον είδαμε επίσης και στη βιογραφική ταινία «J. Edgar» του Clint Eastwood να υποδύεται τον ομώνυμο ρόλο, η οποία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 11 Νοεμβρίου του 2011 και έλαβε μικτές κριτικές. Ωστόσο, ο ηθοποιός απέσπασε πολύ θερμά σχόλια για την ερμηνεία του και μάλιστα κέρδισε και υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα α' ανδρικού ρόλου. Προσεχώς, ο Leonardo DiCaprio θα πρωταγωνιστήσει και θα είναι και παραγωγός μιας δραματικής ταινίας βασισμένης στο βιβλίο των Lamar Waldron και Thom Hartmann με τίτλο «Legacy of Secrecy: The Long Shadow of the JFK Assassination» ενώ θα πρωταγωνιστήσει και ως ένας από τους πιο κακόφημους δολοφόνους στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών στη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βιβλίου του Erik Larson με τίτλο «The Devil in the White City». Τέλος, θα συνεργαστεί για πέμπτη φορά με το σκηνοθέτη Martin Scorsese πρωταγωνιστώντας στο νέο δολοφονικό δράμα «THE WOLF OF WALL STREET», βασισμένο στη best-seller βιογραφία του Jordan Belfort που θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2013.

Trivia

Τι δεν ξέρετε για τον Leonardo DiCaprio; Η καταγωγή του είναι μισή από τη Γερμανία και μισή από την Ιταλία. Η μητέρα του τον ονόμασε Leonardo από έναν πίνακα του Leonardo da Vinci. Παραδέχεται ότι του αρέσει που είναι μαμάκιας. Συχνά τον συνοδεύει η μητέρα του στο κόκκινο χαλί, κυρίως στην Ευρώπη, όπου έχει συγγενείς και της αρέσει να τους επισκέπτεται. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του εμφανίστηκε ως διαγωνιζόμενος σε ένα τηλεπαιχνίδι με τίτλο Fun House, όπου οι διαγωνιζόμενοι κάνουν διάφορα κόλπα. Σε ηλικία 10 ετών, ο ατζέντης του τον συμβούλεψε να αλλάξει το όνομά του σε ένα περισσότερο φιλικό στους Αμερικανούς, όπως το Lenny Williams αλλά δεν ακολούθησε τη συμβουλή του. Έκανε πρακτική δίπλα στο φημισμένο προπονητή του Hollywood Thell Reed, ο οποίος έχει επίσης, εκπαιδεύσει μεγάλους ηθοποιούς μεταξύ των οποίων οι Brad Pitt, Val Kilmer, Edward Norton, Russell Crowe, Ben Foster και Girard Swan. Ήθελε να εγκαταλείψει την υποκριτική όταν πρωταγωνίστησε στον «Τιτανικό» γιατί η εμφάνισή του συζητήθηκε περισσότερο από το ταλέντο του. Κέρδισε περιοριστικά μέτρα για 3 χρόνια εναντίον μιας γυναίκας με όνομα Livia Bistriceanu, η οποία σύμφωνα με τον ηθοποιό ισχυριζόταν ότι είναι γυναίκα του και είναι έγκυος στο παιδί του. Λέει ότι που και που κυκλοφορεί με τους φίλους του και φέρεται σαν χαζός για να ξεφύγει από την πολυπλοκότητα των χαρακτήρων που υποδύεται. Δεν του αρέσει καθόλου να γυρίζει τον κόσμο, να ταξιδεύει και να μένει εκτός για τα γυρίσματα των ταινιών του και λέει ότι θα προτιμούσε να εγκατασταθεί κάπου και να κάνει οικογένεια για να νιώθει πιο προσγειωμένος. Ο Βρετανός ηθοποιός Stephen Graham δεν κατάφερε να κάνει τον Leonardo οπαδό του soccer γιατί ο ηθοποιός δεν μπορούσε ποτέ να περιμένει τους παίκτες να σκοράρουν. Όταν έχασε την κάμερά του σε ένα club του Los Angeles, προσέφερε ως αντάλλαγμα $20,000 σε όποιον του την επέστρεφε, γεγονός που οδήγησε σε ποικίλες φήμες για το τι είδους φωτογραφίες περιείχε.

Ο ηθοποιός έχει λάβει πολλά βραβεία για τον ακτιβισμό του σε σχέση με το περιβάλλον. Το 2002 πίεσε τον πρωθυπουργό των ΗΠΑ George Bush να κάνει μια δήλωση για το περιβάλλον στο Earth Summit στο Johannesburg της Νότιας Αφρικής. Δώρισε $1 εκατομμύριο στη WWF για την εκστρατεία της με στόχο την προστασία των άγριων ζώων με όνομα «Save Tigers Now». Φίλησε στο στόμα έναν θηλυκό γορίλλα για την προώθηση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Diane Fossey Gorilla Fund, η οποία προσπαθεί να προστατέψει το είδος. Δώρισε $1 εκατομμύριο στα θύματα του σεισμού στην Αϊτή. Βοήθησε τους περιβαλλοντολόγους να δημιουργήσουν μια διεθνή εκστρατεία για να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Έκανε μια μεγάλη αλλά απροσδιόριστη δωρεά στη UNICEF για τις προσπάθειες ανασυγκρότησης μετά το τσουνάμι στην Ταϋλάνδη, όπου πέρασε 4 μήνες γυρίζοντας το θρίλερ «Η Παραλία» το 2000. Στα παιδικά του χρόνια έμενε μαζί με τη μητέρα του στις φτωχές γειτονιές του Los Angeles, τις οποίες περιγράφει ως Ghettos του Hollywood. Ο ηθοποιός έχει ένα σπίτι στο Los Angeles και ένα διαμέρισμα στη γειτονιά TriBeCa του Manhattan στη Νέα Υόρκη. Το 2009 αγόρασε ένα νησί στο Belize, όπου σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα οικολογικό σπίτι. Επίσης, έχει ένα οικολογικό οίκημα με θέα τον Hudson River στο Riverhouse. Έκανε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας ξενοδοχείων Four Seasons Resorts για να ιδρύσουν ένα οικολογικό ξενοδοχείο σε ένα νησί της Καραϊβικής. Οι αγαπημένοι του ηθοποιοί είναι οι Robert De Niro και Jack Nicholson ενώ ο Martin Scorsese είναι ο αγαπημένος του σκηνοθέτης. Τέλος, ο ηθοποιός είναι πολύ φίλος με το συμπρωταγωνιστή του στο «Great Gatsby» Tobey Maguire, τον οποίο γνώρισε στην οντισιόν για τη σειρά «Parenthood» το 1990 ενώ είναι πολύ φίλος και με τους Kevin Connolly και Lukas Haas αλλά και με τη συμπρωταγωνίστριά του στις ταινίες «Τιτανικός» και «Revolutionary Road» Kate Winslet.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Με τη Gisele
 Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Leonardo DiCaprio είχε σχέσεις που απασχόλησαν πολύ τα media παγκοσμίως. Είχε για αρκετά χρόνια on-off σχέση με τα μοντέλα Kristen Zang και Emma Miller. Το 2001 γνώρισε το top model από τη Βραζιλία Gisele Bündchen, με την οποία είχε επίσης μια on off σχέση, μέχρι τον οριστικό χωρισμό τους το 2005. Μαζί με τη Gisele μάλιστα είχαν ψηφιστεί από το περιοδικό People ως το πιο όμορφο ζευγάρι του κόσμου.

Με την Bar Rafaeli
Το Νοέμβριο του 2005 ξεκίνησε να βγαίνει με το top model Bar Refaeli, την οποία γνώρισε σε ένα party στο Las Vegas μέσω των μελών του συγκροτήματος U2. Χώρισαν το Μάιο του 2011 αλλά δήλωσαν ότι θα παραμείνουν φίλοι.





Με την Blake Lively
Τέλος, τον Αύγουστο του 2011, ο Leonardo έκανε μια σύντομη σχέση με την ηθοποιό και πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Gossip Girl» Blake Lively.






Δείτε όλα τα gossip για τον Leonardo DiCaprio, φωτογραφίες, videos και trailers από τις ταινίες του στην εκπομπή CINELOVERS 113  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου