Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η Πρωταγωνίστρια της εβδομάδας 5-12 Απριλίου: Anjelica Huston


της Ξένιας Κουσινιώρη

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας "50/50" Anjelica Huston είχε προταθεί για να κερδίσει υποψηφιότητα για Razzie Award το 2007 στην κατηγορία χειρότερου 2ου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «MATERIAL GIRLS». Ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει υποψηφιότητα. Η ερμηνεία της ως Lilly Dillon στην ταινία «THE GRIFTERS» το 1990 ανήκει στο νούμερο 84 της λίστας του περιοδικού Premiere με τις 100 καλύτερες ερμηνείες όλων των εποχών. Ο πατέρας της, John Huston, σκηνοθέτησε την ταινία «THE AFRICAN QUEEN» το 1951 με την Katharine Hepburn και υποδύθηκε τον Gandalf στην τηλεοπτική σειρά «THE RETURN OF THE KING» το 1980. Η Anjelica αργότερα δούλεψε μαζί με τον διάδοχο του πατέρα της, Ian McKellen, στην τηλεοπτική σειρά «AND THE BAND PLAYED ON» το 1993 και με την Cate Blanchett. Επίσης, στην ταινία «THE AVIATOR» το 2004 εμφανίστηκε και ο αδερφός της, Danny Huston. Στην ταινία «WHITE HUNTER BLACK HEART» το 1990, ο Eastwood υποδύεται ένα σκηνοθέτη, ο ρόλος του οποίου βασίζεται στον πατέρα της, John Huston, σε μια ιστορία για τις εμπειρίες του από τα γυρίσματα της ταινίας «THE AFRICAN QUEEN» το 1951. Της προσφέρθηκε ο ρόλος της Annie Wilkes στην ταινία «MISERY» το 1990 αλλά τον απέρριψε. Έτσι το ρόλο υποδύθηκε η Kathy Bates. Πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «THE ADDAMS FAMILY» το 1991, για την οποία μάλιστα πήρε μισθό $1,000,000. Στην ταινία υποδύθηκε το ρόλο της Morticia Addams, για τον οποίο ήταν υποψήφια και η τραγουδίστρια και ηθοποιός Cher. Στο sequel «ADDAMS FAMILY VALUES» το 1993 οι Wednesday και Pugsley αναγκάζονται να παρακολουθήσουν παιδικές ταινίες. Μεταξύ των ταινιών αυτών είναι και το «ANNIE» του 1982, το οποίο σκηνοθέτησε ο πατέρας της. Αρχικά είχε απορρίψει το ρόλο της ως Etheline Tenenbaum στην ταινία «THE ROYAL TENENBAUMS» το 2001 μέχρι που προστέθηκαν σκηνές που έδιναν περισσότερο βάθος στο χαρακτήρα της και οι οποίες γράφτηκαν ειδικά γι’ αυτήν. Έτσι δέχτηκε το ρόλο. Στην ταινία δράσης «BLOOD WORK» το 2002 δούλεψε μαζί με τον Clint Eastwood. Τέλος, πρωταγωνίστησε σε 6 επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς «Medium» του NBC που προβλήθηκε από το 2005 ως το 2011.

Trivia

Τι δεν ξέρετε για την Anjelica Huston; Όταν ήταν μικρή έμενε στην Ιρλανδία. Για λίγο διάστημα έκανε καριέρα ως μοντέλο. Υπάρχουν 3 γενιές με νικητές των Oscar στην οικογένεια Huston: Η Anjelica, ο παππούς της, Walter Huston και ο πατέρας της, John Huston. Είναι η πρώτη οικογένεια στην οποία συμβαίνει αυτό με δεύτερη τους Coppolas - Francis Ford Coppola, Sofia Coppola, Nicolas Cage και Carmine Coppola. Όταν η ηθοποιός ήταν 17 χρονών, η μητέρα της σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα και λέει ότι αυτό την επηρέασε όσο τίποτε άλλο στη ζωή της. Ο πατέρας της πέθανε το 1987 και η τελευταία ταινία που έκανε μαζί του ήταν το «MEMORIES OF HAPPINESS». Είναι πολύ φιλόζωη και αγαπάει πολύ τις γάτες. Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της μάλιστα στο «The Rosie O'Donnell Show» το 1996, αποκάλυψε ότι έχει 8 γάτες στον κήπο του σπιτιού της και 3 μέσα στο σπίτι της στην California. Της αρέσει πάρα πολύ το διάβασμα και διαβάζει οτιδήποτε πέφτει στα χέρια της. Λέει ότι η διαφορά της από τις άλλες ηθοποιούς είναι η διαίσθησή της και ότι εμπιστεύεται πάντα το ένστικτό της, καλό ή κακό. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών το 1990 και του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας το 1996. Ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 53ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου San Sebastian το 2005. Μάλιστα αποφάσισε να δοθεί το βραβείο Silver Shell καλύτερου ηθοποιού στον Juan Jose Ballesta. Λέει ότι τραυματίστηκε το 2005 όταν έκανε μαθήματα χορού. Της έκανε μήνυση ένας άντρας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι σωματοφύλακές της τον προσέβαλαν στις 7 Σεπτεμβρίου του 2008 στην Καλιφόρνια. Οι Martin Sheen, Anjelica Huston και Mike Farrell, μέλη της οργάνωσης Artists United To Win Without War, δημιούργησαν μια τηλεοπτική εκστρατεία στην οποία καλούσαν όλους τους διαμαρτυρόμενους να βομβαρδίσουν τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο με αντιπολεμικά emails, faxes και τηλέφωνα στις 26 Φεβρουαρίου.

Κρεβατομουρμούρα και άλλα...

Με τον έρωτα της ζωής της Jack Nicholson
Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, η Anjelica Huston κατά τη διάρκεια των εφηβικών της χρόνων στα τέλη της δεκαετίας του '60 που δούλευε ως μοντέλο είχε σχέση με το φωτογράφο Bob Richardson, μια σχέση που συζητήθηκε πολύ τότε μιας και ο Richardson ήταν 23 χρόνια μεγαλύτερός της. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 η Anjelica μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Εκεί γνώρισε και ερωτεύτηκε τον ηθοποιό Jack Nicholson, με τον οποίο συζούσε και ξεκίνησε μια on-off σχέση γεμάτη εντάσεις, η οποία διήρκησε από το 1973 ως το 1989. Μάλιστα έχει πει ότι ανέχτηκε την απιστία του Nicholson όλα αυτά τα χρόνια γιατί ήταν ο πιο sexy και γοητευτικός άντρας του κόσμου.


Με τον τελευταίο της σύζυγο Robert Graham
Στις 23 Μαΐου του 1992 η ηθοποιός παντρεύτηκε το διάσημο γλύπτη Robert Graham. Το ζευγάρι ζούσε στην Καλιφόρνια για 16 χρόνια μέχρι το θάνατο του Graham στις 27 Δεκεμβρίου του 2008. Η Anjelica έχει επίσης, στην κατοχή της ένα ράντζο στο Three Rivers της California, ανατολικά της Visalia, το οποίο επισκέπτεται συχνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου