Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Όλα τα gossip για τον πρωταγωνιστή της ταινίας "Upside Down" Jim Sturgess!

                                                            της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Upside Down Jim Sturgess ψηφίστηκε στο νούμερο 15 της λίστας του Entertainment Weekly με τους 30 καλύτερους ηθοποιούς κάτω των 30 για το 2008. Ο ηθοποιός γεννήθηκε το 1981 στην Αγγλία και ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα το 2005 με την ταινία "Mouth to Mouth", δίπλα στην Έλεν Πέιτζ. Το 2007 συμπρωταγωνίστησε με την Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ στο μιούζικαλ "Across the Universe", το soundtrack του οποίου περιέχει κλασικά τραγούδια των Beatles. Τελευταία τον είδαμε στις ταινίες "Η Άλλη Ερωμένη του Βασιλιά", "21", "Παράνομες Πράξεις", "50 Νεκροί Λιγότεροι", "Heartless" και "The Way Back". Τέλος, πρόσφατα τον είδαμε να πρωταγωνιστεί στην ταινία "One Day" με την Anne Hathaway, η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα του David Nicholls. Λέει ότι ήταν ευτυχισμένος όταν του προσφέρθηκε ένας ρόλος στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Θρύλος των Ιπτάμενων Φρουρών» το 2010 γιατί πάντα ήθελε να δανείσει τη φωνή του σε έναν ήρωα κινουμένων σχεδίων και λέει ότι η ταινία ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία και αυτό ακριβώς που χρειαζόταν στην καριέρα του. Παρακολουθούσε τη διάλεκτο των προπονητών για να μιλά με αμερικανική προφορά στην ταινία «21» το 2008. Ήταν υποψήφιος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Spiderman» στο πιο πρόσφατο sequel της ταινίας, τον οποίο τελικά υποδύθηκε ο Andrew Garfield.

Trivia

Τι δεν ξέρετε για τον Jim Sturgess; Αποφοίτησε το 1999 με ένα πτυχίο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από το Πανεπιστήμιο του Salford της Αγγλίας. Έχει ένα μεγαλύτερο αδερφό τον Will και μια μικρότερη αδερφή την Tia. Λέει ότι ήταν πολύ φίλος με την Joanne Froggatt πολύ πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Other People’s Children» το 2000. Εκτός από την επιτυχημένη καριέρα του ως ηθοποιός, ο Jim συνεχίζει να ασχολείται και με τη μουσική καθώς είναι στιχουργός και συνθέτης. Μάλιστα έγραψε και τραγούδησε δύο τραγούδια για τις ανάγκες του ρόλου του στην δραματική ταινία «Crossing Over» το 2009, όπου υποδύθηκε τον Gavin Kossef δίπλα στους Harrison Ford και Ray Liotta. Επίσης, τραγούδησε τρία τραγούδια στο θρίλερ «Heartless» του Philip Ridley γραμμένα από τον ίδιο το συγγραφέα και σκηνοθέτη Philip Ridley και τον Nick Bicat. Τραγουδάει επίσης σε ένα συγκρότημα με το όνομα Tragic Toys μαζί με την κοπέλα του ενώ παλιότερα τραγουδούσε σε ένα συγκρότημα με όνομα Dilated Spies. Τον Ιανουάριο του 2010 μια επίσημη σελίδα στο MySpace δημιουργήθηκε για τα τραγούδια που έχει γράψει και ερμηνεύσει ο ηθοποιός, συμπεριλαμβανομένου και του "Make Your Mind Up", που τραγουδά στην ταινία “Crossing Over”. Οι 5 πιο αγαπημένοι του δίσκοι όλων των εποχών είναι οι "Check Your Head" των Beastie Boys, "Pink Moon" του Nick Drake, ο ομώνυμος δίσκος των Stone Roses, το "Demon Days" των Gorillaz και το "Rain Dogs" του Tom Waits.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Τέλος, όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ο Jim Sturgess από το 2003 είναι μαζί με την κοπέλα του, Mickey O'Brien, η οποία παίζει μουσική στο συγκρότημα «La Roux» και μάλιστα οι δυο τους μένουν και μαζί από τότε. Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν οι μπάντες τους έπαιζαν μαζί σε μια συναυλία.

Δείτε όλα τα gossip για τον Jim Sturgess, φωτογραφίες και trailers στην εκπομπή CINELOVERS 95 εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου