Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

MURANO MILLEFIORI: Μικρά αριστουργήματα τέχνης απο τη Βενετία, στο aRt PrOJeCt 5!


 


Λίγο έξω από τη Βενετία, υπάρχει ένα νησάκι που μαγεύει όχι μόνο με την ομορφιά των χρωμάτων του, αλλά και με τη μοναδική τέχνη που έχει αναπτύξει. Αυτή της κατασκευής των διάσημων γυαλιών murano.

Τα αριστουργήματα της τέχνης του γυαλιού murano κατασκευάζονται με πολλές τεχνικές. Μια από αυτές ονομάζεται millefiori. Η  πανάρχαια αυτή μέθοδος Murrine ή αλλιώς vetro mosaico - στη βενετσιάνικη γλώσσα millefiori που σημαίνει χίλια λουλούδια - γεννήθηκε στη Μεσοποταμία, πέρασε στην Αίγυπτο και από εκεί στην αρχαία Ρώμη, για να αναγεννηθεί τον 16ο αιώνα και να κατακτήσει τον κόσμο με την ομορφιά της.
Οι Millefiori χάντρες είναι χειροποίητες ράβδοι από γυαλί λιωμένες μαζί και κομμένες σε διατομές. Αφού κοπούν αποκαλύπτουν το μεγαλείο των σχεδίων και χρωμάτων τους και καμμιά ποτέ δεν είναι ίδια με την άλλη.

Η τεχνική για τη δημιουργία αυτού του τόσο εντυπωσιακού υλικού δεν είναι απλή, γιατί καθώς θερμαίνεται το γυαλί είναι δύσκολο να διατηρηθεί ο αρχικός σχεδιασμός των λουλουδιών. Βέβαια το αποτέλεσμα μετά την ψύξη του γυαλιού είναι πανέμορφο και η κάθε χάντρα είναι μοναδική! Η τεχνική millefiori εφαρμόζεται σε διάφορα μεγέθη και μορφές και σε αμέτρητους συνδυασμούς χρωμάτων.
Αστέρια, κύκλοι, τετράγωνα, καρδιές σε διάφορα μεγέθη μπορούν να μεταμορφώσουν οποιαδήποτε δημιουργία σε ένα μοναδικό κήπο χρωμάτων!

Στο Style (Χαβρίου 4, Αθήνα) μεταξύ άλλων αμέτρητων υλικών για κοσμήματα και ψευδοκοσμήματα, θα ανακαλύψετε έναν ολόκληρο κόσμο murano millefiori για να πραγματοποιήσετε οτιδήποτε φανταστείτε!








 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου