Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πρωταγωνίστρια της εβδομάδας 29/11 Jennifer Lawrence



 της Ξένιας Κουσινιώρη

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας House at the end of the street Jennifer Lawrence ψηφίστηκε στο νούμερο 10 της "Hot 100" λίστας του περιοδικού Maxim για το 2011 και στο νούμερο 47 της λίστας του Ask Men με τις πιο επιθυμητές γυναίκες του κόσμου για το 2012. Ανήκει στη λίστα του περιοδικού People με τους πιο όμορφους ανθρώπους του κόσμου για το 2011 και στη λίστα του περιοδικού Variety με τους κορυφαίους 10 ηθοποιούς που αρέσει στον κόσμο να βλέπουν στις οθόνες τους για το 2010. Τέλος, περισσότεροι από 10.000 αναγνώστες του Celebrity HuffPost την ψήφισαν ως την πιο σέξι γυναίκα του Hollywood για το 2012. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε η Kate Upton, ενώ ακολουθούν οι Marion Cotillard και Kerry Washington. Η ηθοποιός σε ηλικία 20 ετών ήταν υποψήφια για Oscar καλύτερης ηθοποιού το 2011 για την ταινία «WINTERS BONE». Μάλιστα είναι η δεύτερη πιο νεαρή ηθοποιός στην ιστορία που έχει κερδίσει ποτέ υποψηφιότητα για Oscar καλύτερου α’ γυναικείου ρόλου. Η πρώτη ήταν η Keisha Castle-Hughes για την ταινία «Whale Rider». Για το ρόλο της μάλιστα στην ταινία «Winter's Bone», η Jennifer έμαθε να σκοτώνει σκίουρους και να κόβει δέντρα ενώ εκπαιδεύτηκε και στην πάλη. Πρωταγωνίστησε ως Katniss Everdeen στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Gary Ross με τίτλο ''The Hunger Games'' το 2012 και μάλιστα τότε φημολογήθηκε ότι ήταν στα μαχαίρια με την επίσης, υποψήφια για το ρόλο και πρωταγωνίστρια της ταινίας ''Twilight Saga'' Kristen Stewart. Ωστόσο, αν και στην αρχή δεν έδωσε σημασία στις φήμες, όταν συνεχίστηκαν, η Jennifer αποφάσισε να στείλει email στην Kristen και να ξεκαθαρίσει την θέση της. Έκανε 6 εβδομάδες προπόνηση για να προετοιμαστεί για το ρόλο της στην ταινία «The Hunger Games». Μάλιστα είχε ένα ατύχημα την τελευταία μέρα των γυρισμάτων. Είχε επιλεγεί για το ρόλο της "O" στην ταινία «Savages» του Oliver Stone το 2012 αλλά έφυγε από τα γυρίσματα για να πρωταγωνιστήσει στο «Hunger Games». Το ρόλο τελικά υποδύθηκε η γνωστή από το «Gossip Girl» Blake Lively. Προσεχώς η Jennifer θα υποδυθεί το ρόλο της Tiffany στο ρομαντικό δράμα του David O. Russell με τίτλο «The Silver Linings Playbook» δίπλα στους Bradley Cooper και Robert De Niro. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας στις 31 Ιανουαρίου του 2013. Είναι επίσης, σε συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει στην ρομαντική ταινία «The Ends of the Earth», που θα δούμε στις οθόνες μας μέσα στο 2013. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και περιστρέφεται γύρω από τον πανίσχυρο μεγιστάνα πετρελαίου Ernest Marland.

Trivia

Τι δεν ξέρετε για την Jennifer Lawrence; Αποφοίτησε από το λύκειο 2 χρόνια νωρίτερα από το κανονικό για να ασχοληθεί με την υποκριτική. Έχει δηλώσει ότι δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ μαθήματα υποκριτικής ούτε έχει φοιτήσει ποτέ σε δραματική σχολή και πάντα λειτουργεί με το ένστικτό της όταν υποδύεται ένα ρόλο. Την ανακάλυψε ένας φωτογράφος όταν επισκέφτηκε τη Νέα Υόρκη με τη μητέρα της το 2005, γεγονός που την οδήγησε να αποκτήσει ατζέντη. Γεννήθηκε στο Kentucky της Louisville των ΗΠΑ και έχει 2 μεγαλύτερα αδέρφια.
Όταν ξεκίνησε την καριέρα της έμενε για κάποια χρόνια στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, σήμερα η ηθοποιός μένει στη Santa Monica της California. Έχει κερδίσει για 2 συνεχόμενες φορές βραβεία Sundance Grand Jury. Ένα το 2010 για την ταινία «Winter's Bone» και ένα το 2011 για την ταινία «Like Crazy». Λέει ότι οι αγαπημένες της ηθοποιοί, οι οποίες μάλιστα αποτελούν και έμπνευσή της είναι οι Meryl Streep, Laura Linney και Cate Blanchett. Είναι μεγάλη θαυμάστρια του ηθοποιού Jeff Bridges. Στον ελεύθερο χρόνο της παίζει κιθάρα. Η 22χρονη ηθοποιός ξεκαθάρισε σε συνέντευξή της ότι δεν πρόκειται να κάνει τη χάρη στη βιομηχανία του Hollywood και να χάσει βάρος, απαραίτητο όρο που έθεσε και για τη συμμετοχή της στην ταινία "The Hunger Games", όπου πρωταγωνίστησε. Είπε επίσης, σε συνέντευξή της στο περιοδικό ELLE ότι αρνείται να παίξει με την εικόνα της για να προστατέψει τόσο τον εαυτό της όσο και τις θαυμάστριές της που θα ήθελαν να την μοιάσουν. «Δεν θέλω τα κοριτσάκια που ονειρεύονται να μοιάσουν στην Κάτνις, να υιοθετήσουν δραστικές δίαιτες και να λιμοκτονήσουν», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, η Jennifer εξήγησε ότι είχε επίγνωση της επίδρασης που θα είχε στο νεανικό κοινό, όταν ανέλαβε το ρόλο και, μέσα από σκληρή προπόνηση, έπλασε το σώμα της ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. «Προσπάθησα να κάνω το σώμα μου να δείχνει γυμνασμένο και δυνατό, όχι αδύνατο και υποσιτισμένο», λέει χαρακτηριστικά. Οι παραγωγοί της ταινίας είχαν την ίδια άποψη με εκείνη, ωστόσο η Jennifer αναγνωρίζει ότι η σιλουέτα της δεν ταιριάζει στα πρότυπα του Hollywood. «Είμαι χοντρή για το Hollywood, αλλά δεν θα λιμοκτονήσω για καμία ταινία», είπε χαρακτηριστικά.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Με το φίλο της, Nicholas Hoult
Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, η Jennifer Lawrence έχει σχέση με τον Άγγλο ηθοποιό Nicholas Hoult από το 2011, όταν γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «X-Men Origins: First Class», στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν. Η ίδια έχει δηλώσει για την προσωπική της ζωή: «Φυσικά και δεν θέλεις οι σχέσεις σου να βγαίνουν στον Τύπο, αλλά ταυτόχρονα, και αυτό είναι απλώς μια θεωρία δική μου, όσο περισσότερο προσπαθείς να την κρατήσεις κρυφή, τόσο περισσότερο τα media προσπαθούν να την αποκαλύψουν».


Δείτε όλα τα gossip για την Jennifer Lawrence στην εκπομπή CINELOVERS 89 εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου