Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Twilight Αφιέρωμα



της Ξένιας Κουσινιώρη

Η μανία με τη σειρά ταινιών ξεκίνησε το 2008 με το πρώτο sequel με τίτλο «Twilight» ή «Λυκόφως», όπως κυκλοφόρησε στη χώρα μας, από τη σκηνοθέτη Κάθριν Χάρντγουικ. Η περιπέτεια φαντασίας έκανε πρεμιέρα στις 21 Νοεμβρίου του 2008. Η νεαρή Ιζαμπέλα ανακαλύπτει μια μυστηριώδη οικογένεια και ερωτεύεται ένα από τα μέλη της, τον Έντουαρντ. Μια συγκλονιστική αποκάλυψη όμως την περιμένει: ο Έντουαρντ και η οικογένειά του είναι βρικόλακες, οι οποίοι έχουν επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Παραμένουν αθάνατοι, αλλά δεν πίνουν ανθρώπινο αίμα λόγω του ηθικού τους κώδικα και μπορούν να κυκλοφορούν στον ήλιο. Η Ιζαμπέλα θα πρέπει να ρισκάρει τα πάντα για να είναι μαζί του, ενώ ο Έντουαρντ θα πρέπει να παλέψει με την δίψα του για αίμα. Η ταινία αυτή είναι μια ιστορία αγάπης, σαν το "Ρωμαίος & Ιουλιέτα" στην πιο τρομακτική του εκδοχή, ανάμεσα σε ανθρώπους και βρικόλακες. Ο απαγορευμένος καρπός είναι ο πιο γλυκός. Στο cast είδαμε τους Robert Pattinson, Kristen Stewart και Taylor Lautner. Πάνω από 2 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν το trailer της ταινίας “Twilight”, μόλις τις 3 πρώτες μέρες από την εμφάνισή του στο MySpace. Η πολυαναμενόμενη ταινία αποτέλεσε την κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου βιβλίου της δημοφιλούς τριλογίας της Στέφανι Μέγερ, που έχει πουλήσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια αντίτυπα στις Η.Π.Α. Την ταινία σκηνοθετεί η Κάθριν Χάρντγουικ, γνωστή από το σκοτεινό και ρεαλιστικό “Thirteen”. Αν και η ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία στα box office έλαβε αρκετά αρνητικές κριτικές.

Το επόμενο sequel της περιπέτειας φαντασίας με τίτλο «The Twilight Saga: New Moon» ή «Νέα Σελήνη», όπως κυκλοφόρησε στη χώρα μας, έκανε πρεμιέρα ένα χρόνο αργότερα, στις 20 Νοεμβρίου του 2009. Η Μπέλα Σουάν γιορτάζει τα 18α γενέθλιά της με τον αγαπημένο της βρικόλακα, Έντουαρντ Κάλεν, όταν ένα ανέλπιστο συμβάν φέρνει τον Έντουαρντ αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής του: θα πρέπει να την αφήσει, απομακρύνοντας τον εαυτό του και την οικογένειά του από την ζωή της για πάντα. Στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την θλίψη της, αλλά και να αναπληρώσει το κενό του Έντουαρντ, η Μπέλα συνάπτει φιλία με τον ακαταμάχητο Τζέικομπ Μπλακ, για να βρεθεί χωρίς να το καταλάβει μπλεγμένη στον κόσμο των λυκανθρώπων, οι οποίοι είναι αιώνιοι εχθροί των βρικολάκων. Μετά την τεράστια παγκόσμια επιτυχία της πρώτης ταινίας "Twilight", η προσμονή του κοινού για το sequel όλο και μεγάλωνε. Το διάσημο πλέον πρωταγωνιστικό ζευγάρι, Ρόμπερτ Πάτινσον και Κρίστεν Στιούαρτ, επιστρέφει, ενώ στο cast έχουν προστεθεί επίσης ο Μάικλ Σιν και η Ντακότα Φάνινγκ. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται αυτήν τη φορά ο Κρις Βάιτζ, που γνωρίσαμε στην ταινία "About a Boy". Η ταινία σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία στα box office σπάζοντας όλα τα ρεκόρ καθώς έκανε τζίρο $142,839,137 μόλις στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της ενώ ο συνολικός τζίρος της ανήλθε στα 710 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Οι κριτικές ωστόσο, και γι’ αυτό το sequel δεν ήταν ικανοποιητικές.

Το τρίτο μέρος της σειράς “Twilight”, που είναι πλέον ένα κινηματογραφικό – πέρα από λογοτεχνικό – φαινόμενο, σκηνοθέτησε ο Ντέιβιντ Σλέιντ, σκηνοθέτης των ταινιών “Hard Candy” και “30 Days of Night” και είχε τίτλο «The Twilight Saga: Eclipse» ή «Λυκόφως: Έκλειψη», όπως κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Στο cast είδαμε για μια ακόμα φορά τον Robert Pattinson στο ρόλο του βρικόλακα Edward Cullen, την Κρίστεν Στιούαρτ, στο ρόλο της Μπέλα Σουόν και τον Τέιλορ Λότνερ στο ρόλο του Τζέικομπ. Στο "Eclipse", η Μπέλα βρίσκεται ξανά περικυκλωμένη από τον κίνδυνο μετά από μια σειρά μυστηριωδών φόνων στο Σιάτλ και ενώ μια μοχθηρή βρικόλακας συνεχίζει την αναζήτησή της για εκδίκηση. Στο μεταξύ, αναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτά της για τον Έντουαρντ και τη φιλία της με τον Τζέικομπ, γνωρίζοντας πως η απόφασή της μπορεί να πυροδοτήσει την αιώνια διαμάχη ανάμεσα σε βρικόλακες και λυκανθρώπους. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 30 Ιουνίου του 2012, το budget της υπολογίστηκε στα $95 εκατομμύρια ενώ ο τζίρος της άγγιξε τα $698,491,347 δολάρια παγκοσμίως. Όλα ξεκινούν με μια επιλογή!

Το 4ο πολυαναμενόμενο και πολλά υποσχόμενο sequel της περιπέτειας φαντασίας “TWILIGHT” με τίτλο «THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN: PARTή «ΛΥΚΟΦΩΣ: ΧΑΡΑΥΓΗ: ΜΕΡΟΣ 1ο», όπως κυκλοφόρησε στα ελληνικά σε σκηνοθεσία Μπίλ Κόντον. Στο πολυαναμενόμενο νέο κεφάλαιο της σειράς "Twilight", είστε όλοι καλεσμένοι στο γάμο της χρονιάς, καθώς ο Έντουαρντ και η Μπέλα παντρεύονται, αλλά η ευτυχία του νιόπαντρου ζευγαριού δεν κρατάει για πολύ, αφού μια σειρά από προδοσίες και δυστυχήματα σε συνδυασμό με το παιδί που περιμένουν απειλούν να καταστρέψουν τον κόσμο τους. Η σειρά ταινιών “Twilight”, που βασίζεται στα bestseller βιβλία της Στέφανι Μέγερ, αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο που, με κάθε ταινία, παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Το επικό τελευταίο κεφάλαιο της σειράς θα χωριστεί σε δύο μέρη. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκουμε αυτή τη φορά τον βραβευμένο με Όσκαρ για την ταινία “Gods and Monsters” Μπιλ Κόντον, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους επιστρέφουν οι Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στιούαρτ, Τέιλορ Λότνερ, Ντακότα Φάνινγκ και Μάικλ Σιν. Η Sofia Coppola ενδιαφερόταν για τη σκηνοθεσία της ταινίας αλλά ήθελε να σκηνοθετήσει μόνο το πρώτο μέρος του «Breaking Dawn», πράγμα το οποίο δεν μπορούσε να γίνει. Τέλος, ο συνθέτης Carter Burwell, συνθέτης και στο sequelTwilight” το 2008, επέστρεψε στην «Χαραυγή» μιας και είχε συνεργαστεί ξανά με το σκηνοθέτη Bill Condon. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου του 2011 και σημείωσε για μια ακόμα φορά τεράστια εμπορική επιτυχία στα box office κάνοντας τζίρο $705,058,657. Ο Robert Pattinson και η Kristen Stewart κέρδισαν για την ταινία ένα MTV Movie Award καλύτερου φιλιού και 2 υποψηφιότητες για Razzie Award στις κατηγορίες Χειρότερης ομάδας, μαζί με όλο το cast και χειρότερου on- screen ζευγαριού. Η αιωνιότητα είναι μόνο η αρχή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου