Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ταινίες της εβδομάδας 24-30 Οκτωβρίου 2013

Ποιες είναι οι ταινίες που θα δούμε στις οθόνες μας την εβδομάδα που έρχεται;

Ξεκινάμε λοιπόν, με τη βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ιστορική ταινία «Captain Philips» από το σκηνοθέτη της ταινίας «Το τελεσίγραφο του Μπορν» Πολ Γκρίνγκρας και τον Tom Hanks. Ο δύο φορές βραβευμένος με Oscar για τις ταινίες «Forrest Gump» και «Cast Away» Tom Hanks ενώνει τις κινηματογραφικές του δυνάμεις με τον υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθέτη Paul Greengrass, που γνωρίσαμε στις ταινίες «The Bourne Ultimatum» και «The Bourne Supremacy», σε μια συναρπαστική, ηρωική, αληθινή ιστορία. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το Captain Phillips διηγείται μια πολύπτυχη ιστορία σύγχρονης πειρατείας που συγκλόνισε την Αμερική το 2009, αφού πρόκειται για το πρώτο περιστατικό κατάληψης αμερικανικού πλοίου που σημειώθηκε τα τελευταία διακόσια χρόνια. Η ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Greengrass υπόσχεται μια αγωνιώδη, αλλά και εκλεπτυσμένη ταινία δράσης για τις σύνθετες επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, ενώ η εξαιρετική πρωταγωνιστική ερμηνεία μπορεί να ξαναφέρει τον Tom Hanks στα Oscars. Την πλοκή πυροδοτεί η κατάληψη του αμερικανικού φορτηγού πλοίου Maersk Alabama από Σομαλούς πειρατές. Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση ανάμεσα στον Captain Phillips και τον Σομαλό ομόλογό του, καθώς και οι δύο θα εμπλακούν σε διαπραγματεύσεις που αφορούν ανθρώπινες ζωές αλλά και οικονομικές δυνάμεις που είναι εκτός του ελέγχου τους. Εδώ η επιβίωση είναι το παν!

 

Η επόμενη ταινία που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στις οθόνες μας είναι η αισθηματική κομεντί «Don Jon», η οποία έλαβε εξαιρετικές κριτικές στα διεθνή βραβεία. Ο Τζον Μαρτέλλο είναι ένας όμορφος παλιομοδίτης. Οι φίλοι του τον αποκαλούν “Don Jon”, λόγω της ικανότητας του να σαγηνεύει τις γυναίκες. Παρ’ όλα αυτά, βρίσκει πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του. Η Μπάρμπαρα είναι μια πανέμορφη κοπέλα, που μεγάλωσε με καλές ρομαντικές κομεντί, κι ονειρεύεται τη μέρα που θα βρει τον ιππότη της για να φύγουν μαζί στο ηλιοβασίλεμα. Ενάντια στις κοινωνικές φαντασιώσεις και τα όνειρα τους, οι δυο τους θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν την πραγματική οικειότητα, σ’ αυτή την απρόσμενη και ξεκαρδιστική κωμωδία. Στο cast συναντούμε τους ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΜΟΥΡ, ΣΚΑΡΛΕΤ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ, ΤΖΟΖΕΦ ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΛΕΒΙΤ και ΤΟΝΙ ΝΤΑΝΖΑ. Η ταινία είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία του ΤΖΟΖΕΦ ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΛΕΒΙΤ και ήταν επίσημη συμμετοχή στα φεστιβάλ του Τορόντο και του Sundance.
 


Μετά την τεράστια κινηματογραφική επιτυχία της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Βρέχει κεφτέδες» το 2009, αυτήν την εβδομάδα έρχεται στις οθόνες μας το sequel της ταινίας «Βρέχει Κεφτέδες 2», το οποίο κυκλοφορεί και σε 3D για περισσότερη δράση. Η ιδιοφυΐα του εφευρέτη Flint Lockwood επιτέλους αναγνωρίζεται όταν το είδωλό του, Chester V, τον προσλαμβάνει στην εταιρεία The Live Corp Company, μαζί με τους καλύτερους και λαμπρότερους εφευρέτες του κόσμου. Το όνειρο του Flint ήταν ανέκαθεν να αναγνωριστεί ως μέγας εφευρέτης, αλλά όλα αλλάζουν όταν ανακαλύπτει ότι η κακόφημη μηχανή του -η οποία μετατρέπει το νερό σε φαγητό- εξακολουθεί να λειτουργεί παράγοντας μεταλλαγμένα υβρίδια τροφίμων, τα "foodimals". Ο Flint και οι φίλοι του αναλαμβάνουν μία ακόμα διασκεδαστική αποστολή, παλεύοντας με πεινασμένους τακόδειλους, γαριδομπαντζήδες, τυραράχνες και άλλα πλάσματα τροφίμων. Μετά την κινηματογραφική έκπληξη «Βρέχει Κεφτέδες» το 2009 έρχεται η συνέχεια με ακόμα πιο απολαυστικούς χαρακτήρες, έξυπνο χιούμορ και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το «Βρέχει Κεφτέδες 2» είναι μια απολαυστική κωμωδία κινουμένων σχεδίων που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους χάρη στην ξεκαρδιστική της υπόθεση και την εντυπωσιακή της παραγωγή, προσφέροντας ένα πραγματικά χορταστικό θέαμα. Τις φωνές τους δανείζουν οι ΑΝΝΑ ΦΑΡΙΣ, ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΠΡΑΤ, ΤΖΕΙΜΣ ΚΑΑΝ και ΝΙΛ ΠΑΤΡΙΚ ΧΑΡΙΣ ενώ κυκλοφορεί και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά αλλά και σε 3D για περισσότερο γέλιο!


Δείτε τα trailers των ταινιών στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 2  εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου