Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Όλα τα gossip για τον πρωταγωνιστή της εβδομάδας και κινηματογραφικό Captain Phillips Tom Hanks!


της Ξένιας Κουσινιώρη


Ο Tom Hanks ανήκει στο νούμερο 6 της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Hollywood. Η ερμηνεία του ως Josh Baskin στην ταινία «BIG» το 1988 ψηφίστηκε στο νούμερο 15 της λίστας του περιοδικού Premiere με τις 100 καλύτερες ερμηνείες όλων των εποχών. Ο gay χαρακτήρας Andrew Beckett που υποδύθηκε στην ταινία «PHILADELPHIA» ανήκει στο νούμερο 49 της λίστας του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου με τους 100 καλύτερους Ήρωες και Περιθωριακούς τύπους. Η ερμηνεία του ως Chuck Noland στην ταινία «Ο Ναυαγός» ψηφίστηκε στο νούμερο 46 και αυτή του Forrest Gump στο νούμερο 43 της λίστας του περιοδικού Premiere με τις 100 καλύτερες ερμηνείες όλων των εποχών. Μετά από μια guest εμφάνιση στην ταινία «HAPPY DAYS» το 1974, ο παραγωγός Ron Howard του ζήτησε να διαβάσει το σενάριο για ένα μικρό ρόλο στην ταινία «SPLASH» το 1984 όπου και πήρε τελικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Joel στο «RISKY BUSINESS» το 1983, τον οποίο τελικά υποδύθηκε ο Tom Cruise. Ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Peter Pan στην ταινία «HOOK» το 1991. Πήρε 30 κιλά για το ρόλο του στην ταινία «A LEAGUE OF THEIR OWN» το 1992. Λέει ότι σ’ αυτό τον βοήθησε πολύ ένα κατάστημα της αλυσίδας εστιατορίων Dairy Queen που ήταν δίπλα στο σπίτι του. Έχασε 12 κιλά για τις ανάγκες του ρόλου του στην ταινία «PHILADELPHIA» το 1993. Στο «FORREST GUMP» το 1994, ο μικρότερος αδερφός του Jim, τον ντουμπλάρει σε πολλές από τις σκηνές που τρέχει.


Με το γιο του Colin Hanks!
Ο Tom Hanks συμφώνησε ότι θα γύριζε την ταινία «FORREST GUMP» μόνο αν όλα τα γεγονότα που συνέβαιναν ήταν αληθινά. Αντέγραψε την προφορά του στην ταινία από το μικρό αγόρι που έπαιξε το νεαρό Forrest, το οποίο μιλούσε έτσι στην πραγματικότητα. Στην ταινία επίσης, το κοριτσάκι με τα κόκκινα μαλλιά στο σχολικό λεωφορείο είναι η κόρη του Elizabeth. Ήταν η πρώτη επιλογή για να αντικαταστήσει τον Michael Keaton στο ρόλο του Batman στην ταινία «BATMAN FOREVER» το 1995. Ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Larry Flynt στην ταινία «THE PEOPLE VS. LARRY FLYNT». Ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Zephram Cochrane στην ταινία «STAR TREK: FIRST CONTACT» το 1996. Ζήτησε να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «JERRY MAGUIRE»

του Cameron Crowne, τον οποίο όμως υποδύθηκε ο Tom Cruise.
Ο Tom Hanks γεννήθηκε στην Καλιφόρνια. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την οικογένειά του "πληγωμένη", αφού οι γονείς του χώρισαν γρήγορα, αφήνοντάς τον να μεγαλώνει με ανάδοχες οικογένειες. Είναι απόγονος της Nancy Hanks, της μητέρας του πρώην προέδρου της Αμερικής Abraham Lincoln αλλά ο ίδιος λέει ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική γιατί προτιμά να περνάει τα μηνύματά του μέσω της υποκριτικής. Πουλούσε popcorn και ξηρούς καρπούς στο Oakland Coliseum όταν ήταν έφηβος ενώ πριν γίνει ηθοποιός δούλευε ως αχθοφόρος σε ένα ξενοδοχείο και έχει μεταφέρει τις αποσκευές πολλών celebrities, όπως οι Cher και Bill Withers.

Ένα από τα παιδικά του όνειρα ήταν να γίνει αστροναύτης. Έφτασε κοντά σ’ αυτό όταν έπαιξε τον Jim Lovell στην ταινία «APOLLO 13». Μάλιστα επισκέφτηκε το U.S. Space and Rocket Center Space Camp και εκπαιδεύτηκε στους προσομοιωτές πριν ξεκινήσει η παραγωγή της ταινίας. Η παραγωγή της ταινίας «Ο Ναυαγός» το 2000 σταμάτησε για ένα χρόνο έτσι ώστε ο ηθοποιός να μπορέσει να χάσει 50 κιλά και να μακρύνει τα μαλλιά του για τις ανάγκες των σκηνών που περνά στο έρημο νησί. Ήταν τόσο εντυπωσιασμένος με το σενάριο του γιου του Colin για την ταινία «THE GREAT BUCK HOWARD» το 2008, που αποφάσισε ότι ήθελε να παίξει τον κινηματογραφικό του πατέρα πάση θυσία. Μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ως ο ηθοποιός του οποίου οι ταινίες αποφέρουν συνέχεια τζίρο πάνω από $100 εκατομμύρια. Ο ρόλος των ονείρων του είναι να υποδυθεί τον James Bond. Έλαβε το βραβείο Life Achievement του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, το οποίο του παρέδωσε ο Steven Spielberg και μάλιστα ήταν ο νεαρότερος ηθοποιός που έλαβε ποτέ το βραβείο. Τέλος, ο Tom Hanks βραβεύθηκε από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, για την προσφορά του στην ταινία "Η διάσωση του Στρατιώτη Ryan".

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Με τη σύζυγό του Rita Wilson
Ο Tom Hanks ήταν παντρεμένος για 9 χρόνια με την Αμερικανίδα ηθοποιό Samantha Lewes με την οποία έχει 2 παιδιά, τον ηθοποιό Colin Hanks και την Elizabeth Ann. Η σύζυγός του ωστόσο, πέθανε από καρκίνο. Το 1988, παντρεύτηκε την ηθοποιό και παραγωγό Rita Wilson και μαζί έχουν 2 γιους. Η καταγωγή της γυναίκας του μάλιστα, είναι ελληνική, από την πλευρά της μητέρας της και το βαφτιστικό της όνομα είναι Μαργαρίτα. Ο ηθοποιός τέλος παραδέχτηκε ότι είχε παράλληλη σχέση με τη Rita Wilson ενώ ήταν παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο Samantha Lewes.

Δείτε όλα τα gossip για τον Tom Hanks, φωτογραφίες και videos από τις ταινίες του στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 2  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου