Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Cinelovers: The New York Project - Βόλτα στο Madison Square Park!

της Ξένιας Κουσινιώρη

Ένα από τα πιο διάσημα πάρκα της Νέας Υόρκης, το Madison Square Park, σχηματίζεται στην διασταύρωση της 5th Avenue και της Broadway στο δήμο του Manhattan. Η πλατεία πήρε το όνομά της από τον James Madison, τέταρτο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και κύριο συντάκτη του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών. Το πάρκο και η πλατεία βρίσκονται στο βόρειο άκρο της γειτονιάς Flatiron District. Το Madison Square Park είναι ίσως πιο γνωστό σε όλο τον κόσμο για την αρένα Madison Square Garden, που βρισκόταν βορειοανατολικά του πάρκου για 47 χρόνια, μέχρι το 1925. Στις 10 Μαΐου του 1847, το 6,8 στρεμμάτων Madison Square Park άνοιξε για το κοινό. Το πάρκο αναδιαμορφώθηκε το 1870 από τους William Grant και Ignatz Pilat και στα μέσα της χρονιάς η γειτονιά έγινε αριστοκρατική με αρχοντικά όπου ζούσε η ελίτ της πόλης. Η νέα σχεδίαση περιλάμβανε τα γλυπτά που σήμερα βρίσκονται στο πάρκο, όπως αυτό του Chester Alan Arthur, 21ου Πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ άλλα αξιοθέατα είναι ένα διακοσμητικό σιντριβάνι που προστέθηκε το 1867 και ο ιστός της σημαίας Eternal Light, αφιερωμένος στην Ημέρα της Ανακωχής.

Όπως είναι φυσικό το Madison Square Park, ένα τόσο διάσημο πάρκο στην καρδιά του Manhattan έχει εμπνεύσει διάφορους παραγωγούς και σκηνοθέτες του Hollywood, οι οποίοι το χρησιμοποίησαν ως φόντο κυρίως για τις πιο ρομαντικές σκηνές στις ταινίες τους. Ταινίες όπως οι «Vanilla Sky» το 2001, «I’m Legend» το 2007 και «How to lose a guy in 10 days» το 2003, όπου απεικονίζει το διάσημο Madison Square Garden είναι κάποιες από τις καλύτερες.

Στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Adjustment Bureau» ή «Οι Ρυθμιστές», όπως κυκλοφόρησε στη χώρα μας το 2011, ο Matt Damon και η Emily Blunt, ως David και Elise αντίστοιχα, κάνουν μια ρομαντική βόλτα στο καταπράσινο Madison Square Park.




Τέλος, στη ρομαντική κομεντί «Something Borrowed» ή «Φιλίες και Έρωτες», όπως κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2011, οι Ginnifer Goodwin και John Krasinski, ως Rachel και Ethan αντίστοιχα, είναι δύο κολλητοί φίλοι που συναντιούνται αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ταινίας στο Madison Square Park για να περπατήσουν, να φάνε και να συζητήσουν το επίμαχο θέμα της σχέσης της Rachel με το μέλλοντα σύζυγο της καλύτερής της φίλης, Darcy, την οποία υποδύεται η Kate Hudson.


Δείτε τα πάντα για το Madison Square Park, φωτογραφίες και videos από τις ταινίες που έχουν γυριστεί εκεί στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 9  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου