Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Cinelovers: The New York Project - Επίσκεψη στο Flatiron Building της Νέας Υόρκης!

της Ξένιας Κουσινιώρη

Το Flatiron Building, ή Fuller Building, όπως ονομαζόταν αρχικά, βρίσκεται στον αριθμό 175 της Fifth Avenue σε ένα τριγωνικό μπλοκ που συνορεύει με την Fifth Avenue, την Broadway και την 22η Λεωφόρο, με την 23η Λεωφόρο να περνάει μπροστά από την κορυφή του τριγώνου και θεωρείται ένας πρωτοποριακός ουρανοξύστης. Μετά την ολοκλήρωσή του, το 1902, ήταν ένα από τα ψηλότερα κτίρια στην πόλη και έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της Νέας Υόρκης ενώ ορίστηκε ως Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο το 1989. Η γειτονιά γύρω από το κτίριο ονομάζεται Περιοχή Flatiron, από την παρουσία του κτιρίου. Το τριγωνικό Flatiron Building σχεδιάστηκε από τον Daniel Burnham ως Παλάτι Αναγέννησης σε στυλ Beaux-Arts. Από τουριστικής άποψης, το Flatiron Building είναι ένα δημοφιλές μέρος για τουριστικές φωτογραφίες αλλά και ένα λειτουργικό κτίριο γραφείων στο οποίο βρίσκεται σήμερα η έδρα Γερμανικών εκδοτικών εταιρειών. Τέλος, η αξία του 22ου ορόφου του Flatiron Building, το οποίο εγκρίθηκε ήδη από την πόλη ώστε να μπορέσει να γίνει ξενοδοχείο, εκτιμάται σε 190 εκατομμύρια δολάρια.



Όπως είναι φυσικό, ένα τόσο εντυπωσιακό κτήριο όπως το Flatiron building, έχει εμπνεύσει μεγάλους παραγωγούς και σκηνοθέτες του Hollywood, οι οποίοι το χρησιμοποίησαν ως φόντο σε κάποιες σκηνές στις ταινίες τους. Ταινίες όπως οι «Godzilla» το 1998, «I’m Legend» το 2007, «Spider-man 2» το 2004 και «Mr. Popper’s Penguins» το 2011 είναι κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες με σκηνές γυρισμένες στο εντυπωσιακό Flatiron Building.


Στην κωμωδία «New York Minute» το 2004 θα δούμε τις δίδυμες Mary Kate και Ashley Olsen, ως Roxy και Jane Ryan αντίστοιχα να κάνουν μια στάση μπροστά από το Flatiron Building.
Στην υποψήφια για Oscar ταινία επιστημονικής φαντασίας «Armageddon» που είδαμε στις οθόνες μας το 1998 ο σεναριογράφος J.J. Abrams, ο σκηνοθέτης Michael Bay και ο παραγωγός Jerry Bruckheimer εμπνεύστηκαν το Flatiron building ως φόντο για την έναρξη της ταινίας τους. Έτσι έξω από το εντυπωσιακό κτήριο θα δούμε να κάθεται ένας μικροπωλητής, ο οποίος πουλά μινιατούρες του Godzilla όταν του επιτίθεται το σκυλί λίγο πριν πέσει ο μετεωρίτης στο Manhattan.


Τέλος, μια από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές που έχουν γυριστεί στο Flatiron Building και σίγουρα ξεχωρίζουμε είναι αυτή των αστυνομικών P.K. Highsmith που υποδύεται ο Samuel Jackson και Christopher Danson που υποδύεται ο Dwayne Johnson, οι οποίοι κατά την διάρκεια μιας συμπλοκής πηδούν εντυπωσιακά από την κορυφή του κτηρίου στην κωμωδία "The Other Guys" που είδαμε στις οθόνες μας το 2010.


Δείτε τα πάντα για το Flatiron Building, φωτογραφίες και videos από τις ταινίες που έχουν γυριστεί εκεί στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 8  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου