Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Όλα τα gossip για τον πρωταγωνιστή της εβδομάδας και κινηματογραφικό Gandalf, Ian McKellen!

της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο πρωταγωνιστής της εβδομάδας και κινηματογραφικός Gandalf Ian McKellen είναι περισσότερο γνωστός για τους ρόλους του σε μεγάλες παραγωγές του Hollywood, όπως αυτός του Γκάνταλφ στην τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», του Μαγκνέτο στην τριλογία «X-Men» και του Σερ Λι Τίμπινγκ στην ταινία «Κώδικας Da Vinci» το 2006. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία Λόρενς Ολίβιε, ένα Tony Award ενώ έχει προταθεί για δύο Όσκαρ και πέντε Emmy. Ορίστηκε Διοικητής του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 1979 ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα ένα από τα τελευταία πράγματα που έκανε η Margaret Thatcher ως πρωθυπουργός ήταν να τον προτείνει για ιππότη για τις υπηρεσίες του στην δραματική τέχνη. Φορά μια πρόσθετη μύτη για να υποδυθεί τον Gandalf στις τριλογίες «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «Χόμπιτ». Λέει επίσης ότι στην προετοιμασία του για το ρόλο του Gandalf άκουγε μια ηχογράφηση, στην οποία ο συγγραφέας Τζον Ρόναλντ Ρούεν Τόλκιν διάβαζε τα κομμάτια του ήρωα από το μυθιστόρημά του. Έτσι χρησιμοποίησε αυτό ως βάση για να δημιουργήσει το χαρακτήρα του Gandalf και μιμήθηκε την προφορά που χρησιμοποιούσε ο Τόλκιν στην ηχογράφηση. Του προσφέρθηκε ο ρόλος του αρχηγού της αποστολής Swanbeck στην ταινία δράσης "Mission: Impossible II" το 2000 αλλά αναγκάστηκε να αρνηθεί μιας και είχε δεσμευτεί σε μια θεατρική παράσταση στο Λονδίνο. Έτσι το ρόλο υποδύθηκε ο Anthony Hopkins. Ήταν να υποδυθεί τον Antonio σε μια μεταφορά του έργου του William Shakespeare «Ο Έμπορος της Βενετίας» από τον Michael Radford αλλά αρνήθηκε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Σε ηλικία 74 ετών είναι ο πιο μεγάλος ηλικιακά ηθοποιός που ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Sherlock Holmes. Υποδύθηκε τη Maggie Smith στο επεισόδιο της εκπομπής "Saturday Night Live" που παρουσίαζε. Όταν ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Jay Leno τον Δεκέμβριο του 2003, δήλωσε ότι δεν είδε το sequel των X-Men "X2" στο οποίο πρωταγωνιστούσε όταν προβλήθηκε στους κινηματογράφους και ότι το είδε όταν βγήκε σε DVD. Τέλος, υποδύθηκε το βρικόλακα στο videoclip των Pet Shop Boys για το τραγούδι "Heart". Προσεχώς, ο ηθοποιός θα υποδυθεί ξανά τον Gandalf στο επόμενο sequel της τριλογίας «The Hobbit: There and Back again» που θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 17 Δεκεμβρίου του 2014 αλλά και τον ρόλο του Magneto, τον οποίο θα μοιραστεί με τον Michael Fassbender στο επόμενο sequel των X-Men «X-Men: Days of Future Past» που θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας στις 22 Μαΐου του 2014.

Τι δεν ξέρετε για τον Ian McKellen; Είναι Βρετανός και γεννήθηκε στο Μπέρνλεϊ, στο Λάνκασαϊρ της Αγγλίας αν και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Γουίγκαν. Γεννημένος λίγο πριν το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έχει πει ότι αυτή η εμπειρία είχε έναν διαρκή αντίκτυπο πάνω του. Αντιδρώντας μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ψυχραιμία που επέδειξε στο επακόλουθο της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου στο World Trade Center της Νέας Υόρκης είπε: "Λοιπόν, αγαπητέ μου, ξεχνάς ότι κοιμόμουν κάτω από ένα μεταλλικό πιάτο μέχρι τα τέσσερά μου χρόνια". Ξεκίνησε την υποκριτική ως μέσο διαφυγής από το πένθος μετά τον θάνατο της μητέρας του και το διαρκές bullying που υφίστατο στο σχολείο από συμμαθητές του. Ο ηθοποιός φοίτησε στο St. Catharine's College του Πανεπιστημίου του Cambridge όταν ήταν 18 χρονών και έχει δηλώσει ότι τότε ήταν παράφορα ερωτευμένος με τον καθηγητή του Derek Jacobi. Μάλιστα σε ένα άρθρο στο "The Advocate" το 2001 εξήγησε τα συναισθήματα που είχε για τον Jacobi όταν ήταν νέος και δήλωσε ότι ήταν ένας ανείπωτος και ανεκπλήρωτος έρωτας. Πριν τον κερδίσει η υποκριτική ο Ian McKellen ήθελε να γίνει δημοσιογράφος. Είναι πολύ καλός φίλος με την Monica Lewinsky, την οποία γνώρισε στην 71η απονομή των Oscar και η οποία τον συνόδευσε στην πρεμιέρα της ταινίας "Gods and Monsters" στο Λονδίνο. Είναι πολύ καλός φίλος και με τη σύζυγο του κινηματογραφικού James Bond, Rachel Weisz. Είναι χορτοφάγος. Είναι συνιδιοκτήτης του δημοφιλούς εστιατορίου The Grapes στο Narrow Street στο Limehouse του Λονδίνου. Έχει ένα τατουάζ με το σύμβολο του 9 όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη της αδελφότητας στην ταινία "The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring" το 2001. Τον Δεκέμβριο του 2012 ο ηθοποιός διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Ο Ian McKellen έχει παραδεχτεί δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά διαφημιστικά και έχει πρωτοστατήσει σε διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των gay. Ο πρώτος σοβαρός του σύντροφος ήταν ο Brian Taylor, ένας δάσκαλος Ιστορίας από το Μπόλτον με τον οποίο ξεκίνησε να βγαίνει το 1964 ενώ χώρισαν μετά από 8 χρόνια σχέσης, το 1972. Οι δυο τους έμεναν στο Λονδίνο όπου ο Ian McKellen εξασκούσε την καριέρα του ως ηθοποιός. Το 1978 γνώρισε τον δεύτερο σύντροφό του, ηθοποιό, συγγραφέα και σκηνοθέτη του «Bent» Sean Mathias, στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Η σχέση τους διήρκησε 10 χρόνια μέχρι το 1988 ενώ ο Ian McKellen έχει δηλώσει ότι οι δυο τους καβγάδιζαν συνέχεια γιατί ο Mathias ένιωθε μειονεκτικά εξαιτίας της τόσο επιτυχημένης καριέρας του ηθοποιού συγκριτικά με την δική του. Μάλιστα ο Mathias σκηνοθέτησε τον McKellen στο έργο «Waiting For Godot» στο Theatre Royal Haymarket του Λονδίνου το 2009.

Δείτε όλα τα gossip για τον Ian McKellen, φωτογραφίες και videos από τις ταινίες του στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 9  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου