Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Αφιέρωμα σε Πασχαλινές ταινίες



Καλό Πάσχα!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Το Πάσχα χαρακτηρίζεται εκτός από το θρησκευτικό κομμάτι και από το εορταστικό, αυτό με τα κόκκινα αυγά, τους λαγούς και το παιχνίδι. Έτσι λοιπόν τα κινούμενα σχέδια δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τις κινηματογραφικές αίθουσες την περίοδο αυτή, θυμίζοντάς μας ότι οι γιορτές είναι πάντα αφορμή για γέλιο, παιχνίδι, δώρα και περιπέτεια.

Η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που μας ταξιδεύει στο Πάσχα είναι το «Winnie the Pooh: Springtime with Ro» ή «Ο Winnie το αρκουδάκι: Άνοιξη με τον Ρω», όπως κυκλοφόρησε στη χώρα μας, το Μάρτιο του 2004 από το σκηνοθέτη Saul Blinkoff. Μια μοναδική ανοιξιάτικη περιπέτεια που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την άνοιξη, τα έθιμά της και υμνεί το νόημα της πραγματικής φιλίας. Βρισκόμαστε στην πιο ωραία ημέρα της άνοιξης! Τα λουλούδια έχουν ανθίσει, οι μέλισσες ζουζουνίζουν και ο Ρω, ο Γουίνι και ο Τίγρης ετοιμάζονται να βγουν έξω να παίξουν και να γελάσουν. Όμως ο Λαγός έχει αντίθετη άποψη και τους ζητάει να μείνουν σπίτι τους, έως ότου τελειώσουν τις δουλειές που πρέπει να κάνουν, γιατί σήμερα είναι η Ημέρα Καθαριότητας. Αυτό όμως σημαίνει για τους τρεις φίλους ότι θα χάσουν την καλύτερη ημέρα του χρόνου! Θα μπορέσει κανείς να αλλάξει γνώμη στο Λαγό; Η αγάπη και η σοφία του μικρούλη Ρω θα καταφέρει τελικά να δείξει στον ξεροκέφαλο Λαγό ότι οι ξεχωριστές ημέρες θα πρέπει να γιορτάζονται ξεχωριστά, παρέα με τους φίλους μας!

Καλό Πάσχα!
Η τελευταία ταινία που ξεχωρίσαμε το Πάσχα είναι τα κινούμενα σχέδια του σκηνοθέτη της ταινίας «Ο Άλβιν και η παρέα του» Tim Hill από τους δημιουργούς της ταινίας «Εγώ, ο απαισιότατος» με τίτλο «HOP», που είδαμε στις οθόνες μας τον Απρίλιο του 2011. Ένας ανήσυχος έφηβος λαγός, ο γιος του διάσημου πασχαλινού λαγού, μόλις φτάνει στο Χόλιγουντ προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό του ως ντράμερ αποφεύγοντας να αναλάβει την οικογενειακή Πασχαλινή επιχείρηση, πέφτει θύμα αυτοκινητιστικού με θύτη, ένα νεαρό άεργο, τον Φρεντ. Ο νεαρός καλείται τώρα να τον φιλοξενήσει, να τον περιθάλψει και να γίνει τελικά ο ήρωας της ημέρας - διασώζοντας τον εορτασμό του Πάσχα, αλλά ο άτακτος λαγός δεν είναι και το πιο εύκολο πλάσμα να συνυπάρξει κανείς. Πού θα πάει όμως; Κάποια στιγμή θα ωριμάσουν και οι δύο… Mια Πασχαλινή κωμωδία για όλη την οικογένεια με τη σφραγίδα του σκηνοθέτη των ταινιών Ο Άλβιν και η Παρέα Του και Garfield 2, Τιμ Χιλ, και του παραγωγού των ταινιών Η Εποχή των Παγετώνων και Εγώ ο Απαισιότατος, του μοναδικού Κρις Μελεντάντρι. Ένα τρυφερά αστείο παραμύθι που συνδυάζει μοναδικά live action και CGI για όλους όσοι δεν θέλουν να ξεχάσουν το –άτακτο- παιδί μέσα τους και αρέσκονται στις ανατρεπτικές αναγνώσεις! Η ταινία κυκλοφόρησε στη χώρα μας μεταγλωττισμένη στα ελληνικά ενώ τις φωνές τους δάνεισαν οι ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΥΡΤΩ ΑΛΙΚΑΚΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΙΡΓΚΙΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΡΙΩΤΗΣ, ΑΡΗΣ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΤΟΜΕΝΕΑΣ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΖΟΛΑ και ΧΡΥΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Σύμφωνα με το έθιμο στο Νησί του Πάσχα υπάρχει ένα τεράστιο εργοστάσιο παρασκευής όλων των ειδών των γλυκισμάτων ώστε να ικανοποιείται το γούστο κάθε ανθρώπου, το οποίο ανήκει στον Πασχαλινό Λαγό και στο οποίο εργάζονται νυχθημερόν, αρμονικά λαγοί και κοτοπουλάκια, τα κατεξοχήν ζώα που μας έρχονται στο νου όταν μιλάμε για το Πάσχα. Τη νύχτα πριν το Πάσχα ο Λαγός γεμίζει το αβγοειδές έλκηθρό του το οποίο σύρεται στον ουρανό από πλειάδα μικρών κοτόπουλων, το αντίστοιχο δηλαδή του έλκηθρου του Άι-Βασίλη και μέσα σε 24 ώρες ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να παραδώσει σε όλα τα παιδιά το πασχαλινό τους καλαθάκι που είναι γεμάτο από κάθε λογής γλυκίσματα. Στην ταινία αναμειγνύονται εξαιρετικά το animation, που φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με Έμι Peter DeSeve-συνεργάτη του Μελεντάντρι από τις ταινίες Ice Age, με το live action, ενώ κατά τη διάρκεια των προβών τα λούτρινα ζωάκια έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο τόσο για τους ηθοποιούς όσο και για τους εικονολήπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου