Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Όλα τα gossip για τον πρωταγωνιστή της εβδομάδας που θα δούμε στο "RoboCop" Gary Oldman!

της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο Gary Oldman υποδύεται τον Dr. Norton στην ταινία RoboCop. «Ο Alex είναι στην αρχή απλά ένα πείραμα. Στη συνέχεια, όμως, αναπτύσσονται στενοί δεσμοί μεταξύ τους. Δέχεται μεγάλες πιέσεις να στείλει τον RoboCop έξω στους δρόμους παρόλο που αυτός δεν είναι ακόμη έτοιμος. Ο Norton βρίσκεται σε τρομερή αμηχανία, δεν ξέρει πως να αντιδράσει. Πρέπει να καταπατήσει όλα του τα πιστεύω, εκεί είναι που ξεκινάνε τα ηθικά διλήμματά του», λέει ο ηθοποιός. Η ερμηνεία του ως Sid Vicious στο «SID AND NANCY» το 1986 ανήκει στο νούμερο 62 της λίστας του περιοδικού Premiere με τις 100 καλύτερες ερμηνείες όλων των εποχών. Αν και έχει ξοδέψει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του υποδυόμενος ψυχωτικούς και σαδιστικούς χαρακτήρες, αποφάσισε να αφήσει αυτήν την εικόνα και να υποδυθεί πιο αγαπητούς και συμπαθητικούς χαρακτήρες όπως οι Sirius Black στις ταινίες του Harry Potter και Jim Gordon στο «BATMAN BEGINS» το 2005. Μάλιστα λέει ότι είναι πολύ φίλος με τον πρωταγωνιστή του HARRY POTTER, Daniel Radcliffe, τον οποίο μάλιστα τσίμπησε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων έτσι ώστε η κραυγή του να είναι αληθινή σε μια συναισθηματική σκηνή της ταινίας. Έπρεπε να χάσει κιλά για τις ανάγκες του ρόλου του ως Sid Vicious στο «SID AND NANCY» το 1986, αλλά έχασε τόσα πολλά που κατέληξε στο νοσοκομείο. Επίσης, τραγούδησε το «I Wanna Be Your Dog» και το «My Way» του Frank Sinatra στο soundtrack της ταινίας. Απέκτησε την ουλή κάτω από το δεξί του μάτι στα γυρίσματα του "Meantime", όταν ο Tim Roth πέταξε ένα μπουκάλι το οποίο χτύπησε σε ένα φως και προσγειώθηκε στο μάτι του.

Στην ταινία «DRACULA» το 1992 η φωνή του Prince Vlad που βγάζει μια κραυγή ενώ οδηγεί το σπαθί του μέσα στο σταυρό δεν είναι η φωνή του Oldman. Ο Lux Interior, τραγουδιστής του punk συγκροτήματος «The Cramps» έγραψε την κραυγή η οποία προστέθηκε στη σκηνή. Αποχώρησε από την ταινία «STAR WARS: REVENGE OF THE SITH» γιατί όπως είπε, γυρίστηκε χωρίς να σέβεται τους κανόνες της ένωσης του Σωματείου ηθοποιών της Αμερικής. Υποδυόμενος το ρόλο του Mason Verger στο «HANNIBAL» το 2001 ήθελε να μπει το όνομά του στους πρωταγωνιστές μαζί με τους Anthony Hopkins και Julianne Moore. Όταν οι παραγωγοί αρνήθηκαν δεν ήθελε να μπει το όνομά του καθόλου στους συντελεστές κατά την προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους. Ο σκηνοθέτης Patrice Chereau τον ήθελε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ρομαντικό δράμα «Intimacy» το 2001 αλλά αρνήθηκε λόγω των ερωτικών σκηνών.

Προσεχώς, ο ηθοποιός θα υποδυθεί τον Dreyfus στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Dawn of the planet of the Apes» του Matt Reeves που θα δούμε στις οθόνες μας τον Ιούλιο του 2014 ενώ θα τον δούμε και στο ρόλο του Timur Nesterov μαζί με τους Tom Hardy, Joel Kinnaman και Noomi Rapace στο θρίλερ «Child 44» που θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2014.

Και για πες...

Τι δεν ξέρετε για τον Gary Oldman; Αρχικά είχε σκοπό να κάνει καριέρα στη μουσική. Έχει τραγουδήσει ντουέτο με τον David Bowie για το τραγούδι "You've Been Around" στο άλμπουμ "The Sacred Squall of Now" το 1995. Η αδερφή του, Laila Morse, είναι επίσης ηθοποιός και έπαιξε στην ταινία «Nil by Mouth» που αποτελεί και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και το οποίο βασίζεται στα παιδικά του χρόνια στο Λονδίνο. Παρά τις πάρα πολύ καλές κριτικές που έχει λάβει για τις ερμηνείες του, δεν έχει ποτέ κερδίσει υποψηφιότητα για Oscar. Έχει υποδυθεί μια μεγάλη ποικιλία από ρόλους, ο καθένας από τους οποίους απαιτεί και μια διαφορετική προφορά. Τα προβλήματα του Gary Oldman με το αλκοόλ ήταν πολύ γνωστά στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ενώ το 1993 μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης της Πενσυλβανίας. Η πρώην σύζυγός του Donya Fiorentino τον κατηγόρησε ότι έπαιρνε και ναρκωτικά και μάλιστα ότι αυτός ήταν η αιτία του δικού της εθισμού. Σήμερα, ο ηθοποιός ζει μια ήρεμη ζωή μακριά από το αλκοόλ και αποδίδει την επιτυχία του στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, τους οποίους έχει πολλές φορές επαινέσει δημόσια.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Με την Donya Fiorentino
Ο Gary Oldman κρατά κρυφή από τα media την προσωπική του ζωή δηλώνοντας: «Το να είσαι διάσημος, είναι μια άλλη καριέρα και δεν έχω καθόλου όρεξη και ενέργεια για να την ακολουθήσω». Έχει παντρευτεί 4 φορές: Η πρώτη ήταν με την Lesley Manville το 1987. Η δεύτερη σύζυγός του ήταν η Uma Thurman, την οποία γνώρισε στα γυρίσματα του «State of Grace» και η τρίτη η Donya Fiorentino, την οποία γνώρισε στην κλινική αποτοξίνωσης.

Με την Uma Thurman
Το 1994 έκανε σχέση με την ηθοποιό Isabella Rossellini, την οποία γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας «IMMORTAL BELOVED». Είχε επίσης, σχέση με το μοντέλο και ηθοποιό Ailsa Marshall από το 2002 έως το 2005.




Με τη σύζυγό του, Alexandra
Την Πρωτοχρονιά του 2008, ο ηθοποιός παντρεύτηκε την τέταρτη σύζυγό του, μουσικό Alexandra Edenborough, η οποία είναι 19 χρόνια μικρότερή του, σε μια μυστική τελετή στην California. Τέλος, έχει 3 γιους: έναν από το γάμο του με τη Manville και δύο από το γάμο του με τη Donya Fiorentino.




Δείτε όλα τα gossip για τον Gary Oldman, φωτογραφίες και videos από τις ταινίες του στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 14 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου