Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Όλα τα gossip για την πρωταγωνίστρια της εβδομάδας Uma Thurman που θα δούμε στο "Nymphomaniac: Volume 2"!

της Ξένιας Κουσινιώρη

Η Uma Thurman που θα δούμε στο "Nymphomaniac: Volume 2" κέρδισε τον πρώτο μεγάλο ρόλο της στα δεκαοκτώ, το 1988, στο ρομαντικό δράμα «Επικίνδυνες Σχέσεις» με τον Τζον Μάλκοβιτς και την Γκλεν Κλόουζ. Ο ρόλος όμως που την έκανε παγκοσμίως γνωστή ήταν αυτός της Μία Γουάλας στο «Pulp Fiction» του Κουέντιν Ταραντίνο το 1994, για τον οποίο μάλιστα προτάθηκε για Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου. Ήταν υποψήφια για τον ομώνυμο ρόλο στην κωμική περιπέτεια "The Princess Bride" το 1987, τον οποίο τελικά υποδύθηκε η Robin Wright. Ήταν υποψήφια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Sarah Tobias στο δράμα "The Accused" το 1988, τον οποίο τελικά υποδύθηκε η Jodie Foster. Ήταν η πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη Brian De Palma για το ρόλο της Maria στο κωμικό δράμα "The Bonfire of the Vanities" το 1990. Ωστόσο, επειδή ο πρωταγωνιστής της ταινίας Tom Hanks, ο οποίος είχε ήδη υπογράψει για την ταινία αρνήθηκε τη συμμετοχή της Uma Thurman ως «κορίτσι του Λυκείου», ο ρόλος πήγε στην Melanie Griffith. Ήταν υποψήφια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο "Pretty Woman" το 1990, τον οποίο υποδύθηκε η Julia Roberts. Ήταν υποψήφια για το ρόλο που υποδύθηκε η Mary Stuart Masterson στο κωμικό δράμα «Fried Green Tomatoes» το 1991. Ήταν υποψήφια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Cathy στο ρομαντικό δράμα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" το 1992 στο πλευρό του Ralph Fiennes, τον οποίο υποδύθηκε η Juliette Binoche. Ήταν η δεύτερη επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Eleanor Arroway στην ταινία επιστημονικής φαντασίας "Contact" το 1997 όταν η Jodie Foster απέρριψε το ρόλο. Ωστόσο, τον έχασε καθώς η Foster τελικά αποφάσισε να παίξει στην ταινία μετά από κάποιες αλλαγές στο σενάριο. Απέρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Penny Lane στο μουσικό δράμα "Almost Famous" του Cameron Crowe το 2000, τον οποίο τελικά υποδύθηκε η Kate Hudson. Απέρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιπέτεια φαντασίας του Simon West "Lara Croft: Tomb Raider" το 2001, τον οποίο τελικά υποδύθηκε η Angelina Jolie. Ήταν υποψήφια για το ρόλο της Eowyn στην ταινία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι δύο Πύργοι» το 2002 τον οποίο τελικά υποδύθηκε η Miranda Otto. Επέστρεψε στην δουλειά 5 μήνες μετά την γέννηση του γιου της Levon για να γυρίσει την ταινία "Kill Bill: Vol. 1" το 2003. Απέρριψε το ρόλο της Alison Scott στη ρομαντική κομεντί "Knocked Up" το 2007, τον οποίο υποδύθηκε η Katherine Heigl. Απέρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Giselle στην κωμωδία επιστημονικής φαντασίας "Enchanted" το 2007 στο πλευρό του Patrick Dempsey, τον οποίο υποδύθηκε η Amy Adams.

Απέρριψε το ρόλο της Geneva Backman στην κωμωδία «Το δίλημμα» το 2011 στο πλευρό του Vince Vaughn, τον οποίο υποδύθηκε η Winona Ryder. Γύρισε σκηνές για το ρόλο της Paqu, της μητέρας του χαρακτήρα που υποδύεται η Blake Lively, στο θρίλερ του Oliver Stone "Savages", που είδαμε το 2012, οι οποίες ωστόσο αφαιρέθηκαν στο μοντάζ. Ήταν 3 μηνών έγκυος στην κόρη της Luna, όταν έκανε μια guest εμφάνιση στην τηλεοπτική σειρά "Smash" που προβλήθηκε το 2012 από το τηλεοπτικό δίκτυο του NBC. Μόλις 3 μήνες μετά τη γέννηση της μικρής γύρισε στην δουλειά για να ξεκινήσει τα γυρίσματα του "Nymphomaniac: Volume I". Ήταν να υποδυθεί το ρόλο της Marlene Dietrich στη βιογραφική ταινία του Louis Malle, αλλά μετά τον θάνατο του σκηνοθέτη η παραγωγή της ταινίας ακυρώθηκε. Χόρεψε με τον John Travolta σε δύο ταινίες, τις "Pulp Fiction" και "Be Cool".

Και για πες...

Τι δεν ξέρετε για την Uma Thurman; Ψηφίστηκε στο νούμερο 99 της λίστας του αγγλικού περιοδικού Empire με τους 100 καλύτερους star του κινηματογράφου όλων των εποχών ενώ ψηφίστηκε από το ίδιο περιοδικό αλλά και από το περιοδικό Maxim ως μία από τις πιο sexy stars του κινηματογράφου. Ο πατέρας της, Robert Thurman, είναι καθηγητής Βουδιστικών σπουδών στην θεολογική σχολή του Columbia University, γι' αυτό η Uma συναναστρεφόταν συχνά το Δαλάι Λάμα, ο οποίος ήταν καλός φίλος του πατέρα της. Μάλιστα ο πατέρας της είναι ο πρώτος κάτοικος της Δύσης που έγινε Θιβετιανός Βουδιστής μοναχός. Η μητέρα της, Nena Thurman είναι πρώην μοντέλο και νυν ψυχίατρος. Η Uma Thurman έχει ένα μεσαίο όνομα, το Karuna, το οποίο προέρχεται από τα 4 υψηλά αγαθά του Βουδισμού και σημαίνει «συμπόνια». Το Uma είναι το όνομα της θεάς του φωτός και της ομορφιάς στην Ινδική Μυθολογία. Η ηθοποιός έχει 3 αδερφούς. Η καταγωγή της είναι από την Μασσαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου και μεγάλωσε. Τόσο η μητέρα της όσο και η γιαγιά της είχαν κάνει καριέρα στο μόντελινγ κι έτσι και η Uma ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο. Είναι η μούσα του σκηνοθέτη των ταινιών "Kill Bill” Quentin Tarantino. Είναι στο διοικητικό συμβούλιο της «Room to Grow», μιας μη κερδοσκοπικής φιλανθρωπικής οργάνωσης με ιδρυτή τον Rob Reiner, η οποία βοηθά στη σωστή ανατροφή των παιδιών που γεννιούνται στη φτώχεια μέχρι να γίνουν 3 χρονών. Το 2000 συμμετείχε στην καμπάνια «End Gun Violence Now» του περιοδικού Marie Claire με θέμα την εξάλειψη της βίας που ασκεί η χρήση των όπλων. Υπήρξε αποκλειστική αντιπρόσωπος των προϊόντων της Lancome καθώς και του αρώματος Miracle. Μάλιστα έχει και μια δική της σειρά με lipstick στην Lancome, η οποία έχει το όνομά της και κυκλοφορεί μόνο στην Ασία.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Με τον πρώην άντρα της, Ethan Hawke
Το 1990 η Uma Thurman παντρεύτηκε τον ηθοποιό Gary Oldman και έζησαν μαζί για δύο χρόνια. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1997, στα γυρίσματα της ταινίας «Gattaca» του Andrew Niccol γνώρισε τον ηθοποιό Ethan Hawke με τον οποίο παντρεύτηκε το 1998. Οι δυο τους έχουν μια κόρη, τη Μάγια Ρέι και ένα γιο, τον Λέβον Ρόαν. Ο Ethan Hawke μάλιστα της αφιέρωσε το βιβλίο του Ash Wednesday με αφιέρωση, στην Karuna. Το ζευγάρι χώρισε επίσημα το 2004.

Τα παιδιά της με τον Ethan Hawke
Το 2003, έκανε σχέση με τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείων André Balazs, με τον οποίο χώρισε 3 χρόνια αργότερα ενώ της έχουν χρεώσει και σχέση με το σκηνοθέτη Quentin Tarantino, η οποία όμως δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.





Με τον Arpad Busson
Τέλος, από το 2007, η ηθοποιός είναι αρραβωνιασμένη με τον Γάλλο οικονομολόγο Arpad Busson και έχουν μια κόρη, την Luna, που γεννήθηκε το 2012.






Δείτε όλα τα gossip για την Uma Thurman, φωτογραφίες και videos από τις ταινίες της στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 16 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου