Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Όλα τα gossip για τον πρωταγωνιστή της εβδομάδας Liam Neeson που θα δούμε στο θρίλερ "Νon-Stop"!

της Ξένιας Κουσινιώρη

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Non-Stop" Liam Neeson επελέγη για το ρόλο του Gawain στην ταινία «EXCALIBUR» το 1981 γιατί ο σκηνοθέτης John Boorman ήθελε έναν ψηλό και γεροδεμένο άντρα στο ρόλο για τη μονομαχία ανάμεσα σ’ αυτόν και τον Lancelot που υποδύθηκε ο Nicholas Clay. Λέει ότι η πιο ντροπιαστική στιγμή της καριέρας του ως ηθοποιός ήταν το 1987 όταν πήγε στην οντισιόν για το ρόλο του Fezzik στην ταινία «THE PRINCESS BRIDE». Ο ρόλος του στην ταινία «SHINING THROUGH» το 1992 στην οποία υποδύθηκε έναν υψηλού αξιώματος Ναζί, ήταν αυτός που έκανε τον Steven Spielberg να τον ξεχωρίσει και να τον προτείνει για το ρόλο του Oskar Schindler στην ταινία «SCHINDLER'S LIST» το 1993. Ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Dracula στην κλασσική ταινία «THE MONSTER SQUAD» το 1987. Στην ταινία «DEAD POETS SOCIETY» το 1989 ήταν να υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε σκηνοθεσία Jeff Kanew αλλά τον έχασε από το Robin Williams όταν ανέλαβε τη σκηνοθεσία ο σκηνοθέτης Peter Weir. Ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Van Helsing στην ταινία «DRACULA» το 1992, ένα ρόλο που είπε ότι ήθελε πάρα πολύ να υποδυθεί αλλά τον απέρριψε όταν ο Anthony Hopkins έδειξε ενδιαφέρον να τον παίξει και τελικά τον κέρδισε. Ήταν υποψήφιος για το ρόλο του James Bond στην ταινία «GOLDENEYE» το 1995, τον οποίο υποδύθηκε ο Pierce Brosnan. Στο «STAR WARS: EPISODE I - THE PHANTOM MENACE» το 1999 η παραγωγή αναγκάστηκε να πληρώσει εξτρά $150,000 για την κατασκευή του ρόλου του ηθοποιού καθώς ήταν πάρα πολύ ψηλός. Ωστόσο, αν και ήθελε πάρα πολύ να παίξει στην ταινία που ούτε καν διάβασε το σενάριο για να δεχτεί, στην πορεία δεν του άρεσε καθόλου καθώς λέει ότι ένιωθε σαν κούκλα. Στα τελευταία χρόνια της καριέρας του ο Neeson υποδύεται ρόλους στους οποίους είναι είτε μέντορας είτε εκπαιδευτής είτε πατέρας ενός νεότερου άντρα, όπως στο «BATMAN BEGINS» και «KINGDOM OF HEAVEN» το 2005, «GANGS OF NEW YORK» το 2002 και «STAR WARS: EPISODE I - THE PHANTOM MENACE» το 1999. Συχνά υποδύεται χαρακτήρες που βασίζονται σε αληθινά πρόσωπα, όπως οι Rob Roy, Oskar Schindler, Michael Collins και Alfred Kinsey.

Μια ομάδα από Αμερικανούς συντηρητικούς μάλιστα έγινε έξω φρενών με την ταινία «KINSEY» στην οποία ο ηθοποιός πρωταγωνιστούσε καθώς ο Alfred Kinsey είχε κατηγορηθεί ως πορνογράφος. Ήταν η πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη Oliver Stone για το ρόλο του Βασιλιά Φιλίππου της Μακεδονίας στην ταινία «ALEXANDER» το 2004, τον οποίο τελικά υποδύθηκε ο Val Kilmer. Ήταν φανατικός καπνιστής όταν ξεκίνησε την καριέρα του αλλά εγκατέλειψε το κάπνισμα στην πορεία. Ωστόσο αποφάσισε να καπνίσει ξανά για τις ανάγκες του ρόλου του ως Hannibal στη μεταφορά σε ταινία του «The A-Team» το 2010.

Και για πες...

Τι δεν ξέρετε για τον Liam Neeson; Ανήκει στη λίστα του περιοδικού Empire με τους 100 πιο sexy stars στην ιστορία του κινηματογράφου. Όταν ήταν έφηβος ήταν boxer στη Νότια Ιρλανδία και κέρδισε το διαγωνισμό Irish Youth Championship. Εξαιτίας αυτού έσπασε τη μύτη του στα 15. Όταν έπεσε σε ένα σύντομο κώμα μετά από έναν αγώνα, αποφάσισε να εγκαταλείψει για πάντα το ring για το καλό του. Ωστόσο, έχει πει ότι ο Muhammad Ali είναι ο πιο διάσημος boxer που γνώρισε ποτέ. Πριν γίνει ηθοποιός ήθελε να γίνει δάσκαλος. Σε μια συνέντευξή του στο BBC είπε ότι ο Προτεστάντης ιερέας της Νότιας Ιρλανδίας Ian Paisley επηρέασε την απόφασή του να γίνει ηθοποιός. Είναι μέλος του Dublin Shakespeare Theatre Festival και εκεί έχει υποδυθεί μια σειρά από ρόλους όπως οι Άμλετ και King Richard II. Σπούδαζε φυσική και υπολογιστές στο Queen's University του Belfast αλλά παράτησε το πανεπιστήμιο. Το 2009, ωστόσο, τέσσερις δεκαετίες μετά την εισαγωγή του, ο ηθοποιός έλαβε ένα τιμητικό διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο. Είχε πολύ ενεργό ρόλο στο Royal National Theatre του Λονδίνου κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’90 όπου έπαιξε πάρα πολλούς ρόλους του Shakespeare. Είναι πολύ καλός φίλος με τον Ralph Fiennes. Τέλος, έχει παραδεχτεί ότι πάσχει από αγοραφοβία.

Κρεβατομουρμούρα... και άλλα

Με τη σύζυγό του, Natasha
Ο Liam Neeson είχε σχέση με πολλές και μεγάλες ηθοποιούς του Hollywood όπως οι Helen Mirren, την οποία γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας «EXCALIBUR», Julia Roberts, Brooke Shields, Barbara Streisand και την τραγουδίστρια Sinéad O'Connor. Ωστόσο, τον Ιούλιο του 1994, ο Neeson παντρεύτηκε την ηθοποιό Natasha Richardson. Οι δυο τους έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί στην τηλεοπτική σειρά «ELLIS ISLAND» το 1984.

Με το γυιό του
Ο Neeson ήταν μαζί με τη γυναίκα του μέχρι το 2009 όταν αυτή πέθανε από ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι μετά από ένα ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στο Mont Tremblant Resort στο Quebec του Καναδά. Μαζί έχουν 2 γιους.





Δείτε όλα τα gossip για τον Liam Neeson, φωτογραφίες και videos από τις ταινίες του στην εκπομπή CINELOVERS: The New York Project - Επεισόδιο 17 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου